додому Новини Черкаси Рецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

Рецепти великодніх пасок від відомих черкащан і фуд-блогерів (ФОТО)

0

З 16 століття Українці випікають паски на Великдень. Журналісти сайту vikka.ua поспілкувались з черкаськими блогерками, які поділились з нами своїми рецептами.

Сирна Паска

Першим рецептом з нами поділилась блогерка і регіональна керівниця благодійного фонду “Мрія” Олена Кавенська.

Інгредієнти

борошно 800 г

сир кисломолочний 5% або 10% 450 г

цукру 140 г

ваніліну 1 уп

яйця 3

жовтки 3

вершкове масла кімнатної температури 100 г.

молока 140 мл

Ізюму та цукатів 200 г

солі 0,5 ч.л

сухих дріжджів ( можна взяти для здоби з барвником, щоб тісто було жовтого кольору) 1 уп

Робимо опару:

В тепле молоко висипаємо дріжджі добавляємо 1 ст ложку цукру і пару ложок муки.

В збиваємо до однорідної маси, щоб опара була як рідка сметана або тісто на оладки.

На кухні повинно бути тепло без протягів. Залишаємо, опара повинна збільшитись в два рази.

Тісто :

В миску вбиваємо 3 жовтки +3 яйця.

Додаємо цукор, сіль вимішуємо до однорідності.

В тісто додаємо сир, мішаємо, вершкове масло мішаємо.

Коли опара підійшла добавляємо в тісто.

До отриманого тіста висипаємо борошно, не відразу, а частинами, потрібно щоб зволожилось все борошно.

Тісто виходить середньої  щільності і трішки липке. Накриваємо плівкою і ставимо на 12 годин в холодне місце.

Наступного дня дістаємо наше тісто з холодильника та даємо постояти. Беремо цукати миємо їх  спочатку в холодній воді потім в гарячій, сушимо полотенцем, додаємо ароматизатор дюшес та муку. Після вмішуємо наші цукати та Ізюм.

Вмішуємо в тісто. Формуємо на порції і кладемо у форми, змащені вершковим маслом. Даємо постояти в теплоті, тісто повинно піднятись, змащуємо жовтком та відправляємо в духовку на 170* Час випікання по румяності та деревʼяній паличці, вона повинна бути суха.  Прикрашаємо на свій смак. Можна білим шоколадом та Рафаелло.

 

Великодній рулет

Фуд-блогерка  Яна Гордуновская  запропонувала  нам давнім сімейним рецептом святкової випічки за її словами цей рецепт підходить не лише на Паску, а й для інших свят.

Інгредієнти

Дріжджі  30г

Тепле молоко 500 г

Цукор 100 г

рослинної олії 80гр

вершкове масла 50гр.

яйця 2

трішки ванілі

борошна +/- 800гр.

(будете дивитись скільки візьме ваше тісто)

маку 250гр.

молоко

цукор

(можна додати родзинки, горішки, журавлину)

1 готуємо тісто:

До теплого молока додаємо живі дріжджі., цукор, сіль, рослинну олію, розтоплене вершкове масло, 2 яйця. Змішуємо. Після чого просіваємо в тісто борошно частинами, замішуємо тісто.

Під кінець замішуємо тісто руками. якщо воно липке додаємо ще борошно.

Накриваєм «дійти» на 2 години і десь 3 рази за цей час періодично вимішуємо додатково.

2️ Готуємо начинку:

Промитий мак залить  молоком(так, щоб закрити зверху) і варити на невеликому вогні, періодично розмішуючи, доки молоко не випаровується.

Перебийте мак в блендері, після чого додайте цукор за смаком. Можна додати родзинки, горішки, журавлину (також обожнюю комбінувати з вишнями).

3️ Приготування рулетів:

Розділяємо тісто на 4 частини. Кожну розкатати та гарно змастити маковою начинкою. Скрутити в рулет. Ставимо на 15 хв рулети «дійти» при 40 градусах в духовці, після чого печемо при 185 градусах. 20-25 хв. Дивіться по своїй духовці. Потрібно, щоб у рулетів зʼявилась румʼяна шкоринка.

 

Баба пасхальна

Далі в нас йде рецепти Пасхальної баби яку можна швидкоруч зробити і подати до столу, від Олени Ольшевської.

Інгредієнти

Тісто: 500 г

борошна, 1

склянка молока,

яйця 3,

дріжджів, 50 г

вершкового масла, 100 г

родзинок, 100 г

цукру 100 г

солі,1/2 ч.л.

цедра з 1/3 лимону,

ванілін.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли розчина почне бродити, влити її в посуд з борошном. Посолити, додати розтерті з цукром яйця, цедру, родзинки і замісити тісто. Під кінець вимішування додати розтоплене масло і місити, поки воно рівномірно не розійдеться по тісті.  Тоді  тісто викласти на 1/3 висоти змащеної маслом форми, дно якої застелене промащеним папером. Тісто накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшло. Змастити яйцем і пекти в гарячий духовці (190-200°С) протягом 40 хв.

 Десертна паска

Ще один швидкий  рецепт від блогерки з Черкащини  Альонка Good десертної паски, яку можна зробити за годину.

Інгредієнти

борошна 300 г

розпушувача 20 г

цукру 180 г

яйця 4

ванільного цукру 20 г

масла 90 г

кисломолочного сиру 200 г

крем-сиру 180 г

дрібка солі

крем-сира 180 г

цукрової пудри 100 г

малини 50 г (свіжої, замороженої чи сублімованої)

Цукор + ванільний цукор + яйця + розтоплене масло + крем-сир + кисломолочний сир + дрібка солі. Перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно + розпушувач. Тісто має вийти липким, але не рідким. Наповнюємо форми на половину, не більше, випікаємо 40-50 хв при 180’с. У мене вийшло 3 штуки середнього розміру. Охолоджуємо пухкенькі  пасочки, зрізаємо верхівку і дістаємо ложкою м’якуш, наповнюємо легкою вершковою начинкою. Паски накриваємо зрізаною кришкою і змащуємо глазур’ю.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version