додому Новини Черкащина Золотоніські комунальники не пустили екоінспекторів до перевірки річки Суха Згар

Золотоніські комунальники не пустили екоінспекторів до перевірки річки Суха Згар

0

17 липня працівники Держекоінспекції здійснили виїзд на КП "Міський водоканал" Золотоніської міської ради для проведення позапланової перевірки дотримання умов скиду зворотних вод в р. Суха Згар та проведення організаційно технічних заходів по ліквідації перевищень ГДС забруднюючих речовин у зворотних водах, після очисних споруд. Проте до проведення перевірки інспекторів не допустили, інформує начальник Управління екологічного нагляду Черкаської області Олександр Позняков.

"Таке відношення побачили екоінспектори, коли завітали до підприємства на перевірку виконання припису та відбору проб скиду в річку Суха Згар. Замість того, щоб разом відібрати проби води, визначити її властивості задля забезпечення безпеки навколишнього природного середовища керівник підприємства вибрав шлях не допуску посадових осіб Держекоінспекції з формальних, необґрунтованих підстав, що є неприйнятним та незрозумілим", – коментує Позняков.

Про не допуск екоінспектори склали відповідний акт та винесли протокол на директора КП "Міський водоканал" Золотоніської міської ради про невиконання законних вимог посадових осіб.

Також Держекоінспекція вимушена звернутись в подальшому до суду стосовно зобов’язання підприємства допустити інспекторів до перевірки та враховуючи, що є рішення Черкаського окружного адміністративного суду щодо обмеження скиду з перевищенням нормативів ГДС, яке КП "Міський водоканал" зобов’язано виконувати, Держекоінспекція буде звертатись до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, золотоніським комунальникам обмежили скид нечистот у річку.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version