додому Новини Золотоніські інженери візьмуть участь у європейському чемпіонаті

Золотоніські інженери візьмуть участь у європейському чемпіонаті

0

Команда розробників робототехніки "Zolowizards" із Золотоніської гімназії здійснює останні приготування для участі у Відкритому європейському чемпіонаті "FIRST LEGO League". На форум з’їдуться 100 найкращих колективів талановитих дітей із п’яти континентів світу, де змагатимуться за перемоги у чотирьох номінаціях, пише "Золотоноша".

Право на поїздку та можливість позмагатися за першість золотонісці здобули у березні на Всеукраїнському фестивалі "ROBOfirst – більше ніж роботи!". Тоді столиця зібрала масштабну міжнародна подію, де талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років зі всієї України демонстрували свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування, інженерії і архітектури.

За підсумками змагань "Zolowizards" команда здобула друге командне місце і перемогла у так званій грі роботів. Разом із золотоніською командою представлятимуть країну в Данії також колектив черкащан "Kiborgs.UA".

Головна складова – гра роботів, коли за 2,5 хвилини командний робот має виконати максимально можливу кількість місій та отримати за це відповідні бали. Розробляють діти свого вихованця самі, встановлюючи найрізноманітнішу кількість маніпуляторів та датчиків, котрі вміють визначати перешкоди, шляхи пересування та кольори на ігровому полі. Враховуватиметься також і естетична складова пристрою, адже за дизайн робота також здобуватимуться очки до загального доробку. Третя складова оцінки на "FIRST LEGO League" – командні цінності. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, сімсот черкаських школярів прийшли на урок до зоопарку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version