додому Новини Злочинність серед неповнолітніх на Черкащині зменшилася майже вдвічі

Злочинність серед неповнолітніх на Черкащині зменшилася майже вдвічі

0

На Черкащині рівень злочинності серед неповнолітніх зменшився на 44%. Про це сайту vikka.ua повідомила начальник сектору управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Черкаській області Юлія Суденко.

За 5 місяців 2016 року неповнолітніми на Черкащині скоєно 56 злочинів. Для порівняння: за аналогічний період минулого року було зафіксовано 100 таких злочинів.

Таку позитивну статистику Юлія Суденко пояснює профілактичною та роз’яснювальною роботою, що проводиться у школах та серед молоді.

За її словами, найбільш розповсюдженими серед злочинів, скоєних неповнолітніми особами, є крадіжки. На другому місці – незаконне заволодіння транспортним засобом. Також на Черкащині зафіксовані факти обігу наркотиків та тілесні ушкодження, скоєні підлітками.

Крім того, у Жашківському та Драбівському районах неповнолітні були втягнуті у злочини дорослими.

"Як правило, неповнолітні, які скоюють злочини, нічим не зайняті. Вони не ходять у гуртки, секції", – пояснює начальник сектору.

Серед злочинів, скоєних проти неповнолітніх, найбільш розповсюджені крадіжки телефонів, нанесення тілесних ушкоджень. "Просто просять дати зателефонувати і не віддають телефон", – зазначила вона.

Начальник сектору управління превентивної діяльності повідомила, що влітку на Черкащині буде функціонувати 25 оздоровчих таборів, з низ 3 – це наметові містечка. Також учні будуть відвідувати дитячі табори при школах.

У зв’язку з початком пляжного сезону Юлія Суденко закликала батьків бути уважними до відпочинку їхніх дітей та пояснювати їм правила безпечного поводження на воді. "У нас були випадки, що діти тонули навіть, коли батьки були присутні на пляжі", – розповіла вона.

Також представник поліції звернула увагу батьків, що проживають у багатоквартирних будинках, на правила безпеки вдома.

"На жаль зафіксовані випадки, коли маленькі діти випадали з вікон. Тож радимо батькам залишати вікна на провітрювання, а не розчиненими навстіж. Часто маленькі діти не розуміють, що москітна сітка не тримається надійно, опираються на неї та випадають", – зазначила Юлія Суденко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин ошукував жінок, знайомлячись із ними у соціальних мережах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version