додому Новини Черкаси Жителька Черкас відзначила 100-річчя

Жителька Черкас відзначила 100-річчя

0

У Черкасах місцеву жительку Марію Русак привітали зі 100-річчям. Про це пишуть на сайті Черкаської міської ради.

Жінка народилася в селі Хацьки Черкаського району.

“Жили як звичайні люди, мали дім, працювали на землі, – згадує пані Марія, – з чоловіком зустрілися у роки Другої світової війни. Мені було тоді близько 20 років. Пізніше ми одружилися та пронесли наше кохання крізь все життя. Він був дуже хорошим чоловіком та батьком”.

Після Другої світової війни Марія Микитівна працювала друкаркою у Смілянському виконкомі, а згодом – на Кременчуцькій ГЕС. Під час будівництва гідроелектростанції жили з чоловіком у Світловодську, згодом переїхали до Черкас. Жінка має доньку, онука та трьох правнуків, які проживають в Ізраїлі.

Марія Русак

“Мені пропонували переїхати в Ізраїль, але моє місце тут. Тут я народилася та прожила ціле століття”, – сказала Марія Русак.

Зі слів доглядальниці Тамари Плодистої, попри поважний вік Марія Микитівна завжди на позитиві, самостійно рухається по квартирі, читає газети. Постійно розповідає цікаві історії зі свого життя.

З нагоди такого поважного ювілею від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка пані Марію привітали заступниця голови Марина Гаркава і представники департаменту соціальної політики. Вони вручили їй подарунки та побажали міцного здоров’я.

“Саме такі люди – наша історія, наша гордість і наша мудрість. Нехай Бог дає сил та здоров’я пережити і цю війну та дочекатися Перемоги”, – сказала Марина Гаркава.

Варто зазначити, що у Черкасах діє міська соціальна програма «Турбота», яка передбачає підтримку людей похилого віку. Зокрема, жителям міста, яким виповнилося 100 і більше років, виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 5000 гривень та щомісячна стипендія в розмірі 1000 гривень.

На сьогодні у Черкасах проживають 12 таких довгожителів.

Дивіться також:

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version