додому Новини Жнивній кампанії на Черкащині можуть завадити грозові дощі

Жнивній кампанії на Черкащині можуть завадити грозові дощі

0

Цьогорічний липень характеризується нестійким температурним режимом та високою вірогідністю небезпечних погодних явищ, пов'язаних з грозами, вважають у Черкаському обласному гідрометцентрі. Тому актуальним є проведення жнивної кампанії в стислі строки з використанням вікон погожої погоди, пише УНН.

"За термінами і значимістю період жнив можна порівняти хіба що із сівбою, проте якщо сівбу, зважаючи на погодні умови, можна певною мірою пересувати, то жнива – ні. Цьогоріч погодні умови дали старт для швидкого фазового розвитку сільгоспкультур, який зберігається і на сьогодні. Проте нестійка погода, яка спостерігається в регіоні з початку липня, не зовсім сприятлива для підсихання зерна. Наразі погодні умови Черкащини формують холодні повітряні маси з Північної Атлантики. Температурний фон в області знизився, в найближчі дні очікуються короткочасні грозові дощі", – розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У відомстві зазначають, що для кількісних показників цьогорічного врожаю погода весни та першої половини літа була сприятливою. Після цвітіння відбулось виповнення зерна та при достатніх вологозапасах грунту колос сформувався крупний, добре наповнений та важкий. Тому в цьому році можна очікувати нові рекорди врожаю.

Як зауважив Віталій Постригань, за статистикою, впродовж 30-35% терміну жнив спостерігаються дощові дні, в які збирати врожай неможливо. З огляду на це, в цьому році актуальним є проведення жнивної кампанії в стислі строки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рятувальники закликали черкаських аграріїв бути пильними під час жнив.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version