додому Новини Життя в Черкасах майже не подорожчало. На папері

Життя в Черкасах майже не подорожчало. На папері

0

Індекс споживчих цін у травні до попереднього місяця по Черкаській області становив 104,2 %. Про це vikka.ua повідомили в Головному управлінні статистики в Черкаській області.

Вагомим чинником, що вплинув на загальний показник інфляції, було суттєве підвищення цін на природний газ (на 62,8 %). Це призвело до зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 18,4 %.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли всього на 2,8%.

На 7,3–5,3 % подорожчали цукор, рис, фрукти, продукти переробки зернових.

На 3,7–1,5 % стали дорожчими хліб, безалкогольні напої, макаронні вироби, м’ясо та м’ясопродукти, риба та продукти з риби, овочі, маргарин, соняшникова олія, сири. Водночас на 7,1% подешевшали яйця.

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,1 %, зокрема алкогольні напої – на 1,6 %, тютюнові вироби – на 0,7 %.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла подорожчали на 3,9%, зокрема товари для щоденної підтримки будинку – на 6,3 %, побутова техніка – на 4,4 %.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 5,1 %, що насамперед зумовлено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 8,2 %. Крім того, діагностичні послуги стали дорожчими на 2,6 %.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,9 % пов’язано з подорожчанням палива та мастил на 5,4 %, а також з підвищенням вартості перевезень пасажирським автодорожнім транспортом на 2,8 %. У той же час на 1,6 % знизилася плата за перевезення пасажирським залізничним  транспортом.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version