додому Новини Жителі Центральної України полюбляють "Джентльмени удачі", "Менти", "Сутінки" та "Матрицю" – опитування

Жителі Центральної України полюбляють "Джентльмени удачі", "Менти", "Сутінки" та "Матрицю" – опитування

0

До найулюбленіших фільмів українців увійшли "Величне століття. Роксолана", "Москва сльозам не вірить", "Діамантова рука" та "Іронія долі або з легким паром". Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного групою "Рейтинг" з 15 по 25 квітня 2014 року, інформує "Інсайдер".

Окрім того українці відзначили фільми "Любов і голуби", "Службовий роман" та "В бій ідуть самі "старики" (по 5%), "Операція "Ы", "Кавказька полонянка", "17 миттєвостей весни" та "Дівчата" (по 4%).

По 3% респондентів серед найулюбленіших назвали такі фільми як "Весна на Зарічній вулиці", "Джентльмени удачі", "Іван Васильович змінює професію", а також серіали "Менти", "Інтерни" та "Сила".

На Заході популярнішими, ніж у решті регіонах, є "Роксолана", "Сила", "Бригада", "Обручка" та "Анжеліка".

У Північному регіоні більш улюбленими є "Інтерни", "Операція "Ы", "Титанік", "5 елемент", "Доктор Хаус".

У Центрі – "Джентльмени удачі", "Менти", "Весілля в Малинівці", "Сутінки" та "Матриця".

Жителі Сходу частіше інших обирали такі фільми як "Москва сльозам не вірить", "Службовий роман", "17 миттєвостей весни", "Іван Васильович змінює професію" та "Кавказька полонянка".
В Південному регіоні люблять такі стрічки як "Іронія долі", "Дівчата", "Весна на Зарічній вулиці", "Три мушкетери" та серіал "Глухар".

Серед улюблених фільмів українців більшість (40%) – радянського походження, третина – іноземного, кожен п’ятий – російського і лише 5% – українського.

У структурі улюблених фільмів українців дві третини припадає на повнометражне кіно, а третина – на серіали.

Популярність фільмів є виразнішою на Донбасі (73%). Натомість серіали найбільше дивляться у Західному регіоні (39%). Разом зі збільшенням рівня освіти та доходів зростає прихильність до фільмів. Повнометражні фільми більше люблять чоловіки та російськомовні жителі міст. Глядачами серіалів є частіше жінки, україномовні жителі сіл та люди з нижчими доходами.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження становить не більше 2,2%.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version