додому Україна Запроваджують експериментальний проєкт з військового обліку

Запроваджують експериментальний проєкт з військового обліку

0

Кабмін ухвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

У постанові йдеться про:

Військовий облік для призовників: Хлопці віком від 17 до 25 років повинні бути взяті на військовий облік без необхідності проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Це правило діє як для тих, хто проживає в Україні, так і для тих, хто перебуває за кордоном.

Перевірка документів за кордоном: Чоловіки віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звернутися за оформленням українського або закордонного паспортів, проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».

Внесення до Реєстру: Хлопці віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта, будуть автоматично внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР) без проходження ВЛК. Це також стосується тих, хто перебуває за кордоном і звертається за оформленням або отриманням паспорта в українських представництвах за кордоном.

Перелік громадян: Буде сформовано перелік громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, чиї дані повинні бути внесені до ЄДРПВР і які підлягають взяттю на військовий облік.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version