додому Новини на ВІККА Економічні новини Законодавство України про маркування товарів

Законодавство України про маркування товарів

0

Компанії, які займаються виготовляють продукцію для продажу в Україні або займаються імпортом, повинні дотримуватися вимог законодавства. Одна з основних ー нанесення на упаковку, коробку, тару або сам товар маркування, тобто, умовних символів, літер і цифр.

Ця інформація потрібна для інформування споживача про основні властивості виробу. Обладнання для маркування товару, представлене тут https://domino-kiev.com.ua/, допоможе автоматизувати цей процес та уникнути помилок через людський фактор.

Ключові вимоги законодавства

Маркування потрібне не тільки для інформування потенційного покупця, а й зручного та швидкого обліку продукції на складі, її ідентифікації під час продажів. Якщо умовні знаки й символи відсутні, або не відповідають вимогам, товар не можна продавати на території України. Тому важливо вивчити основні нормативні акти й стандарти.

Так, наприклад, одним із головних є закон про маркування харчових продуктів, у ньому прописано перелік відомостей, які потрібно вказувати, й дається визначення речовин, присутніх у складі. Варто також зазирнути до законів «Про захист прав споживачів» та інші.

Під час нанесення маркування важливо не вводити потенційного покупця в оману, а саме:

  • вказувати тільки чітку, зрозумілу кожному інформацію;
  • не приписувати товару властивості, які йому не притаманні;
  • не друкувати неправдиві дані;
  • не робити припущень щодо наявності тих чи інших компонентів у складі.

За вимогами законодавства інформацію на упаковку, тару або етикетку завжди наносять державною мовою. За потреби її можна продублювати іншими, проте будь-які написи завжди мають добре читатися. Саме для цього знадобиться якісне обладнання ー підібрати й замовити його можна на сайті компанії «Домінанта».

Які дані потрібно обов’язково вказувати

За вимогами законодавства на тарі, пакуванні або самому продукті завжди має бути певна інформація. Є дані, які вказують залежно від властивостей і типу продукту, проте існують ті, що відносяться до обов’язкових:

  • відомості про виробника. Це його назва, фізична та юридична адреса, контакти, товарний знак, логотип;
  • день, місяць і рік виготовлення;
  • термін придатності;
  • номер партії виробництва;
  • вага брутто й нетто, кількість одиниць в упаковці.

Також наносять особливі символи, які стосуються вимог про транспортування, зберігання, утилізації. На товарі мають бути вказані його назва та країна походження, також для деяких видів продукції важлива наявність позначок, що вказують на її відповідність міжнародним вимогам, стандартам, сертифікати якості.

Постійно замовляти нанесення маркування у сторонніх виконавців незручно, краще придбати й встановити спеціальне обладнання. Машини від компанії «Домінанта» легко інтегруються у виробництво й зводять до мінімуму участь оператора у процесі.

За вимогами законодавства маркування завжди потрібно наносити на пакування, тару, коробку або сам товар.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version