додому Новини Заборонений чи ні: прапор, що призвів до бійки у Черкасах, – на...

Заборонений чи ні: прапор, що призвів до бійки у Черкасах, – на експертизі

0

Червоний прапор із серпом та молотом, через який у Черкасах на 9 травня сталася бійка, наразі перебуває на експертизі. Фахівці мають дати висновок, чи підпадає стяг під заборону. Про це 19 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника Головного управління  Нацполіції в області, полковник Віктор Іванько.

Нагадаємо, на початку урочистостей з нагоди святкування Дня перемоги у Черкасах біля головної сцени виник конфлікт між представниками деяких політичних сил та ветеранами через спробу останніх розгорнути прапор червоного кольору з символікою. За фактом використання забороненої символіки в Черкасах відкрито кримінальне провадження за статтею 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Віктор Іванько схвально оцінює роботу правоохоронців на 9 травня. А те, що у Черкасах сталася така сутичка, у поліції називають невеличким непорозумінням.

"Напередодні наші працівники провели превентивні заходи. З представниками "Свободи", "Азову", громадських організацій та із представниками колишньої Компартії провели розмову. Чому так сталося, що вони почали штовхатися, не можу сказати. Поліція максимально робила все для того, щоб не було конфлікту", – запевняє Віктор Іванько.

Він також додає, що під час конфлікту дісталося і працівникам патрульної поліції. Так, двоє копів дістали легкі тілесні ушкодження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський нардеп хоче виправити закон про засудження тоталітарних режимів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version