додому Новини За продаж алкоголю вночі у двох підприємців забрали ліцензії

За продаж алкоголю вночі у двох підприємців забрали ліцензії

0

За продаж алкоголю неповнолітнім жителям Черкас двоє суб’єктів господарювання позбулись відповідних ліцензій. Про це ДПІ у м. Черкасах повідомили в Управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів.

У 2014 році управлінням було проведено 6 перевірок черкаських суб’єктів господарювання щодо фактів продажу ними алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-тирічного віку. Під час вказаних перевірок встановлено 4 факти продажу пива та 2 факти продажу алкогольних напоїв неповнолітнім.

Наслідком виявлення таких фактів для порушників стало анулювання двох ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (вартість однієї такої ліцензії у м. Черкаси становить 8 тис. грн. на рік) та виплата фінансових санкцій в розмірі 6800 грн. за кожним фактом. У цілому шість суб’єктів господарювання мають сплатити до бюджету 40800 грн штрафних санкцій.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що статтею 15 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version