додому Новини За порушення умов застави з підозрюваного стягнули майже чверть мільйона гривень

За порушення умов застави з підозрюваного стягнули майже чверть мільйона гривень

0

Наприкінці минулого року на Звенигородці затримали чоловіка, у автомобілі якого виявили 39 мішків, наповнених маковою соломою, загальною масою близько 330 кг.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

Потім судом стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 243 600 гривень.

На початку січня підозрюваним було внесено заставу та звільнено з-під варти. Згідно частини 5 статті 194 КПК України, він без дозволу слідчого та прокурора не мав права залишати населений пункт, в якому він проживає, та був зобов’язаний повідомляти про зміну місця проживання.

Однак, не зважаючи на обмеження, встановлені судом, підозрюваний обов’язки не виконав та без дозволу прокурора виїхав за межі міста, де зареєстрований, змінивши місце проживання.

На підставі цього прокуратурою області до суду внесено клопотання про стягнення застави в дохід держави та зміну підозрюваному запобіжного заходу на більш тяжкий.

Слідчим суддею клопотання прокурора задоволено повністю, понад 240 тисяч стягнуто в дохід держави та зараховано до спеціального фонду Державного бюджету України. Підозрюваному змінено запобіжний захід із застави на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронних засобів контролю.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version