додому Новини Черкаси За підтримки МХП на Черкащині проводять мистецьку терапію для ветеранів і їхніх...

За підтримки МХП на Черкащині проводять мистецьку терапію для ветеранів і їхніх родин

0

Музика, гончарство, рукоділля. На Черкащині для ветеранів влаштували мистецьку терапію. На почин запросили колишніх військових із Канівської громади. Про це повідомляє власкор ВІККА.

Захід влаштували у межах програми з реабілітації та реінтеграції ветеранів, військових та їхніх родин «МХП Поруч». Юридичну підтримку надали за участі ГО «Патріоти рідного краю – Україна».

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ»

У нашій компанії «МХП» реінтеграція ветеранів сьогодні на першому місці. І ми всі працюєм. Сьогодні кукурудза, пшениця, соя – це вже потім. Найголовніше – ветерани. І ветерани не тільки працівники, ветерани, а й їхні родини, ті люди, які будуть відбудовувати, будуть рухати нашу Україну в подальшому.

Сергій воював у період АТО. До стабільного життя разом із родиною вже адаптувався, коли довелося поховати брата і тестя. Обоє загинули на війні. Чоловік зізнається, творчість допомагає перенаправити переживання у позитивне русло.

СЕРГІЙ ГОЛДИШ, ВЕТЕРАН

Відволікаюся від проблем, які накопичилися за останній час. Можуть проблеми і з сім’єю, і з дітьми, і з дружиною, якщо ти морально їм нічого не висловлюєш, а все в собі накопичуєш і так із цим живеш.

Звуки музичних інструментів здатні зцілювати, розповідає музикант Артур Жуковський. Освоїти гру на елементарних інструментах під силу кожному.

АРТУР ЖУКОВСЬКИЙ, МУЗИКАНТ

Дуже популярна річ стає зараз у світі. Все що пов’язане зі звуками, саундхілінгом. Гарно організоване дозвілля, яке іде тільки на користь, Це творчість, це інтелектуальний розвиток через музику. Коли людина грає і в неї виходить, внутрішня дитина розквітає.

Ще один вид терапевтичної творчості – гончарство. Шістнадцятирічна Аліна – донька військовослужбовця. Відвідала всі майстер-класи, та найбільше сподобалося працювати з глиною.

АЛІНА, ДОНЬКА ВІЙСЬКОВОГО

Мені вийшло зробити піалочку. Напевно, розмалюю та поставлю вдома.

YouTube video player

Пан Валерій – учасник АТО, нині інвалід війни. Пройшов чотири роки контрактної служби. Каже, перш ніж плести мотанку, загадав здоров’я собі і миру – країні.

ВАЛЕРІЙ ГАВРИЛОВ, ВЕТЕРАН, УЧАСНИК АТО/ООС

Голдиш Сірьожа. Він буквально 2-3 тижні назад брата поховав. Загинув у нього брат. Сльози навертаються … дитина і в полоні був, і ока нема. Осколків куча ще й досі. За шо? За те, що одному діду в Москві скучно сидиться?

Поряд із ветераном – його сестра Лілія. Захід відвідала охоче, адже цікавиться рукоділлям. Каже, взаємна підтримка завжди допомагала її родині пройти складні часи.

ЛІЛІЯ, СЕСТРА ВЕТЕРАНА

З народження це мій був вусатий нянь. У нас завжди були дуже теплі відносини. Ми дійсно відчуваємо любов брата, сестри… мами нашої, у нас іще жива мама. У нас не було скандалів, перепалок. Дуже рідко де буваю наразі. Ну сьогодні получила масу задоволення.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version