додому Новини За 10 хвилин у Черкасах злодій може втекти на 5 км від...

За 10 хвилин у Черкасах злодій може втекти на 5 км від місця скоєння злочину

0

Черкаські правоохоронці використовують новітні технології для ефективнішого несення служби. У міліції також створили спеціальний центр, який координуватиме діяльність нарядів. Поки що він працює у тестовому режимі.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в. о. начальника управління громадської безпеки управління МВС Богдан Возняк, інформує журналіст vikka.ua.

"Центр управління нарядами створений нещодавно. В першу чергу робота цього центру полягає в належному реагуванні на повідомлення та своєчасне коригування діями нарядів в системі єдиної дислокації, які здійснюють охорону громадського порядку", – розповів Возняк.

За його словами, якщо пересічний громадянин повідомлятиме по лінії 102, наприклад, про грабіж в одному з районів Черкас, то черговий зможе відправити наряд, який перебуває найближче до місця скоєння злочину.

Це можливо завдяки тому, що черговий бачитиме місце перебування заявника та всіх нарядів на карті. Наряди будуть обладнані GPS-навігаторами, а тому тепер простіше буде визначити той наряд, який знаходитиметься поблизу.

На карті перед черговим будуть всі вулиці та провулку, тому він легко зможе змоделювати можливий шлях відходу злочинця та скоординувати інші наряди так, щоб перекрити йому рух. За даними правоохоронців, інфраструктура міста дозволяє злочинцю за10 хвилин втекти на 5 км від місця скоєного злочину.

"У нас виведені на широкі екрани 18 відеокамер, які працюють в місті. Ці камери вже погоджені з міською радою. Ще 15 планують закупити. Чергові зможуть навіть самостійно фіксувати правопорушення", – говорить Возняк.

Завдяки цьому можна буде слідкувати за якістю виконання завдань, поставлених перед нарядом та відповідним чином впливати на них.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version