додому Новини З держбюджету на дороги Черкащини спрямували понад 90 мільйонів

З держбюджету на дороги Черкащини спрямували понад 90 мільйонів

0

50 000 кілометрів доріг України потребують ремонту. У 2016 році на дороги обіцяють витратити 20 млрд грн, зібраних з різних джерел фінансування. Видання ЛІГА.net з’ясовувало, яким регіонам України дісталося більше коштів на ремонт дорожнього покриття.

У понеділок, 14 березня, Кабмін своїм розпорядженням розподілив 6,5 млрд грн на ремонт доріг. На ці кошти проведуть середній поточний ремонт 728 км доріг. Вартіть робіт – 3,5 млрд грн. Решту 3 млрд грн спрямують на дрібний ремонт і утримання доріг.

За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, ще близько 4,5 млрд грн інвестують в дорожню інфраструктуру міжнародні фінансові інститути на умовах співфінансування. Крім цього, є ще кілька джерел фінансування: кошти фонду регіонального розвитку, доходи від бюджетної децентралізації на місцях, інвестпроекти. Загалом має назбиратися близько 20 мільярдів.

Найбільше з уже розподілених коштів отримала Івано-Франківська (461,5 млн грн), Дніпропетровська (395,8 млн грн) та Одеська області (282,2 млн грн).

Черкащина отримає 91 мільйон гривень лише на 13,2 км дорожнього покриття.

До трійки аутсайдерів по фінансуванню увійшли Волинська (58,2 млн грн), Рівненська (53,6 млн грн) і Чернівецька (34,2 млн грн) області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за дороги Черкаси-Сміла і Сміла-Кам’янка в Укравтодорі замовили слово.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version