додому Новини Черкаси З акцій підприємства Фірташа на Черкащині зняли арешт: що далі?

З акцій підприємства Фірташа на Черкащині зняли арешт: що далі?

0

Вищий антикорупційний суд скасував арешти акцій “облгазів Фірташа”. У тому числі він зняв арешт з акцій «Черкасигаз». Відповідне рішення прийнято 25 червня та оприлюднено у судовому реєстрі, інформує «Економічна правда».

 Нагадаємо, що у 2022 році корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем були передані в управління АРМА. Після чого, уряд підтримав пропозицію АРМА про трансфер 26 облгазів в управління АТ “Чорноморнафтогаз”.

Влітку 2022 року АРМА уклало договір з “Чорноморнафтогазом” про управління корпоративними правами газорозподільних компаній, відомих як “облгази Фірташа”.

У той час Київський окружний адмінсуд припинив дію постанови НКРЕКП про зупинку ліцензії з розподілу газу для приватної компанії “Черкасигаз” та розширення ліцензії ТОВ “Газорозподільні мережі України” (бренд “Газмережі”) на Черкащину.

Таким чином нині черкащанам приходять платіжку від двох підприємтсв «Черкасигаз» та «Черкаська філія газмереж». Кожна із цих організацій стверджують, що саме вони мають збирати кошти за розподілення газу серед черкащан.

А допоки тривають судові тяганини жителі області сплачують рахунки кожній із компаній.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version