додому Новини Юному рятівникові з Черкас поставили найкращий в Європі протез ока

Юному рятівникові з Черкас поставили найкращий в Європі протез ока

0

Рятівникові двох дівчаток Богдану Волику встановили один із найкращих протезів ока. З маленьким жителем Черкас працював латвійський фахівець Валдис Вальтерс, повідомляє ТСН.

Протез виготовили із надзвичайно міцного та гладенького кріолітового скла під розміри та колір здорового ока українського хлопчика.

"Це найкраща технологія в світі, яка є для протезів ока. Максимально пристосована до живої тканини, дуже тверда, добре зволожується. Це важливо, бо в нас око завжди мокре. Інші матеріали бувають сухими, які потрібно штучно зволожувати сльозами чи гелями, а тут не треба ніякого зайвого догляду", – пояснив Вальтерс.

Нагадаємо, Богдан Волик став відомим після того, як допоміг урятувати двох дівчаток. Вони провалились під кригу на Дніпрі. Після такого вчинку з'ясувалося, що допомоги потребує і сам герой-рятівник. Два місяці тому йому встановили тимчасовий протез, а днями – постійний із надміцного скла. Його вартість оплатили благодійники.

Радіє від вирішення проблеми не лише Богдан, а й його бабуся.

"Найголовніше, що такий, як усі – не відрізняється нічим. Значить, щось у нас в житті вже змінилося, і ця ноша вже відстала від мене. Знаєте, як ото рюкзак носиш за плечима, так і я носила цю Богданову проблему", – зізнається вона.

Тепер у планах родини – повернутися до навчання в школі, бо досі хлопчик опановував науку вдома через глузування однолітків.

Зі зміненою зовнішністю Богдан став упевненішим, а однолітки тепер його не дражнять, навпаки – шукають його дружби. Після того, як про геройський учинок Богдана розповіли в пресі, його соціальну сторінку в інтернеті засипали пропозиціями про дружбу. Усміхаючись, Богдан повертається додому і дякує всім, хто допоміг йому стати щасливим.

Після того, як торік у грудні школяр урятував двох дівчат, хлопця запросив до себе Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який подякував за мужність і нагородив рятівника пам'ятним подарунком. А невдовзі Богданові встановили тимчасовий протез ока, на який у родини не було коштів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через байдужість черкащан пенсіонер зі зламаною ногою три години просидів на зупинці.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version