М’ясне пюре – досить розповсюджений прикорм для дітей. Хтось віддає перевагу магазинному варіанту страви, але якість її дуже неоднозначна. Продукція навіть від перевірених виробників не завжди може принести максимум користі та поживних речовин. Тому краще готувати вдома.
Рецепт м’ясного пюре, на 110-130 грамів пюре:
- середня куряча гомілка – 1 шт
- часник – 1 зубчик
- цибуля – 1/4 малої
- морква довжиною 5-7 см – 1/3
- лаврове листя – 1 шт
- вершкове масло – 1 кубик
- оливкова олія – 1 ч.л
Спосіб приготування:
1. В будь-який обраний посуд (сотейник, казан або мультиварку) покласти кубик вершкового масла.
2. Додати часник, цибулю та моркву. Усі ці овочі подрібнити довільно. Готувати 2-3 хвилини, періодично помішувати.
3. Додати курку та воду. Рідина має на 80-90% покрила м’ясо.
4. Закрити кришкою, тушкуватина мінімальному вогні 60-90 хвилин.
5. Якщо для приготування ви обрали мультиварку – поставити на режим тушкування.
6. Коли м’ясо охолоне, утвориться підлива, яка схожа на желе.
7. На пюре з однієї гомілки йде 2,5 ст.л підливи.
8. Додати м’ясо в склянку блендера і підливу, подрібнити.
9. Вилити залишки підливи та чайну ложку оливкової олії.
10. Для більш рідкої консистенції можна додати ще підливи.
Потрібно чітко розуміти склад кожного продукту, який потрапляє у дитячу тарілку.
Склад пюре:
- м’ясо – 80%
- овочі –10%
- вода(жири тваринні) та олія – 10%.
Склад магазинного пюре:
- питна вода, м’ясо – 30%
- крохмаль кукурудзяний та рисовий, рисове борошно, соняшникова олія, лимонний сік
- пюре з м’яса – 55%
- вода питна, кукурудзяний крохмаль
- вода, органічне м’ясо курки – 40%
- органічна рисова мука, органічна рапсова олія – 1.0%
Важливість смаку
Коли дитина їсть домашнє м’ясне пюре, без борошна та крохмалю, вона отримує моно продукт, знайомиться з чистим смаком м’яса. Усі додаткові інгредієнти краще розкривають цей натуральний смак і в жодному разі не перекривають його.
Читайте також: як смачно подати сало до борщу: рецепт безпрограшної закуски