додому Новини Як голосували черкаські нардепи за внесення законопроектів про вибори?

Як голосували черкаські нардепи за внесення законопроектів про вибори?

0

Депутати не змогли внести до розгляду у ВР жодного проекту змін до виборчого законодавства. Кореспонденти vikka.ua з'ясували, як голосували за це черкаські нардепи.

Згідно з результатами поіменного голосування, троє нардепів – Віктор Тимошенко ("Суверенна європейська Україна"), Антон Яценко ("Економічний розвиток"), Володимир Зубик (позафракційний) – узагалі були відсутні на засідання Верховної Ради.

За внесення до порядку денного чотирьох із шести представлених законопроектів проголосував народний депутат від "Батьківщини" Леонід Даценко. Він не підтримав лише законопроект №4010а.

Михайло Поплавський ("Суверенна європейська Україна") підтримав два законопроекти, ще за три не голосував, а під час голосування за ще один узагалі був відсутній.

Геннадій Бобов ("Економічний розвиток") і Валентин Ничипоренко ("Економічний розвиток") підтримали лише один із проектів закону  – №4010а.

Комуніст родом із Жашківщини Омелян Парубок підтримав три із шести законопроектів. За три – не голосував узагалі.

Уповноважений у Черкаській області свободівець Юрій Сиротюк проголосував за чотири законопроекти про вибори, віддав свій голос проти одного (№ 4010а) і під час голосування за один із законопроектів взагалі був відсутній.

Кураторка Черкащини в Парламенті від "УДАРу" Ірина Геращенко підтримала п'ять ів. На голосування одного з шести, згідно із системою Рада, вона не з’явилася.

За всі проекти рішення, крім № 4010а, проголосував депутат-списочник від партії "УДАР" із Черкас Віталій Іляшенко.

Загалом за законопроект № 4906 авторства народного депутата Юрія Мірошниченка проголосували 153 парламентарі, за законопроект № 4906-1 авторства Миколи Рудьковського – 160 парламентаріїв, за законопроект № 4906-2 авторства Руслана Кошулинського – 167 парламентарі.

Крім того, за законопроект № 4304а "Про внесення змін до Закону України" Про вибори народних депутатів України "(щодо вдосконалення процедури розподілу депутатських мандатів серед кандидатів у депутати, включених до виборчих списків партій)" проголосували 178 депутатів.

Законопроект авторства Сергія Соболєва № 4222а "Про вибори народних депутатів України за відкритими партійними списками" підтримали 200 парламентарів.

При цьому був запропонований законопроект № 4010а про повністю мажоритарну виборчу систему, який набрав лише 95 голосів. 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version