додому Новини "Хунта буде!": черкаські історики допомогли врятувати життя "айдарівцю" (ФОТО)

"Хунта буде!": черкаські історики допомогли врятувати життя "айдарівцю" (ФОТО)

0

Євген Городничук, вояк "Айдару" з Лозової на Харківщині, у серпні 2014 р. в оточенні під Іловайськом дістав тяжке поранення хребта. Товаришам удалося евакуювати його. Євген переніс три операції, отримав 2-гу групу інвалідності. Вийшов на роботу, але навколо гвинтів, вставлених під час операції в хребет, почалися резорбція кісток й омертвіння навколишніх тканин. Виник остеомієліт, який ускладнився свищем і заднім спондиладезом. Із лютого 2015 р. турбують постійні гнійні виділення.

Допомогти бійцеві зголосився колектив Історичного клубу "Холодний Яр". Про це у Facebook розповів президент клубу Роман Коваль.

"Завдяки активістам Історичного клубу "Холодний Яр", насамперед Орестові Абрагамовичу, Євгена поклали у гнійно-кісткове відділення Винниківського військового шпиталю під Львовом. Якийсь час хірурги не бралися за операцію, бо не було фахівців цієї спеціалізації. І ось нарешті два хірурги наважилися. Четверта операція відбулася 24 грудня", – написав Роман Коваль.

За його словами, Євген – скромна людина і свою біду не афішує. "Сказав, що вийде зі шпиталю й сам собі заробить на життя і лікування", – додав президент історичного клубу.

Проте небайдужі черкащани оголосили збір коштів на лікування та постійно опікувалися станом здоров’я військового.

Згодом після операції "айдарівець" повідомив у Facebook радісні новини: операція пройшла вдало.

"Живий. Розрізали спину, знову. Дістали гвинти, дуже вигнили м'які тканини і не дуже самі хребці. Зараз завдяки дренажам очищується організм, заживає спина. Величезна подяка пану Роману Ковалю, завдяки якому стало можливе це лікування у Львові, та пану Оресту Абрагамовичу за організацію лікування, за матеріальну підтримку", – написав він.

Не забув пригадати і про підтримку найближчих людей: "Дякую своїй коханій дівчині за те, що вона є, що зі мною і терпить мене. Аллах Айдар! Хунта буде!".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські волонтери під Новий рік привезли бійцям подарунки.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version