додому Новини Хтось за ідею, а решта за гроші: черкащани долучилися до мітингів у...

Хтось за ідею, а решта за гроші: черкащани долучилися до мітингів у столиці

0

У Києві 15 листопада пройшов мітинг проти нинішньої влади. В поліції столиці уточнили, що під час акцій у центрі Києва кількість мітингувальників сягала шести тисяч. Хоча у попередніх заявах прогнозували 20-тисячний мітинг. В акціях взяли участь і черкащани, хоча дехто поставився до них критично. Про участь черкащан у акціях дізнавався сайт vikka.ua.

Мітингувати до столиці подалися представники черкаської громадської організації "Чорнобильський набат". Про це сайту повідомив голова організації Борис Бродовський.

За його словами, чорнобильці зі своїми гаслами виступали у Києві автономно і не бажали зливатися з протестами політичних сил та організацій.

"Як тільки наша організація заявляє, що буде проводити акцію, одразу приєднуються інші сили. Від Черкас поїхало близько 10 осіб. Наразі вони вже повертаються додому. Взагалі у Києві мітингували близько 100 чорнобильців. Ми вже котрий рік виступаємо з вимогою встановлення соціальної справедливості та скасування постанови Уряду 12-10. Її прийняла минула влада. Через це 23 тисячі чорнобильців отримують мінімальну пенсію", – зазначив громадський діяч.

pravda.com.ua

У свою чергу голова Черкаської міської профспілкової організації "Солідарність" Ольга Ракова повідомила, що її організація не відправляла активістів до Києва.

"Це велика відповідальність – везти людей на акції. Тим паче нам повідомили, що там будуть провокації та теракти", – пояснила вона.

Голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко також повідомив, що члени його організації не брали участь у мітингах.

"Враховуючи ситуацію, ми перенесли свої акції. Наразі незрозуміло, хто у Києві вийшов на акції протесту і проти кого вони пікетували. Виводити стояти поруч з ними членів нашої організації ми не будемо. У нас багато питань до влади, зокрема тарифне. Але сьогодні з владою треба вести переговори, а не сіяти розбрат в Україні та брати участь в антиукраїнських акціях", – зазначив він. 

А ось черкаські активісти Руху Валентина Наливайченка "Справедливість" провели у столиці акцію "Вимагаємо покарання". Вони привезли в Адміністрацію Президента заяви від людей, які вимагають визнати себе постраждалими від офшорників у владі та притягнути до відповідальності корумпованих чиновників.

Тим часом нардеп із Черкащини Ірина Геращенко у соціальній мережі розкритикувала автопікет у Києві. Політик зазначила, що просувається на роботу через дорогу, забиту машинами з прапорами із європейською символікою, а також естонськими, латвійськими, польськими номерами.

"Хтось до сьогодні чув про організацію " АвтоЄвропа"? Чому сьогодні в Києві, а не в європейських столицях вимагати безвіз для України напередодні річниці Революції Гідності? Не вимагають не будувати газопроводи в обхід України разом з Газпромом? Не вимагають продовження санкцій і тиску на РФ по звільненню заручників? Чому литовців і поляків, які півзарплати віддають за комуналку і заощаджують на всьому, хвилюють наші тарифи?", – запитує Ірина Геращенко.

Facebook / Iryna Gerashchenko

У той же час смілянський журналіст Вадим Нікітін, у виданні smila-ua.com наголосив, що його земляків закликають стати "гарматним м’ясом". Людей начебто підкупають політичні сили, аби ті брали участь у всеукраїнських мітингах. 

"Сьогодні в Києві розпочинаються масові акції протесту проти нинішньої влади. Смілу теж не оминула ця політична лихоманка. Як стало відомо з власних джерел, наразі представники однієї відомої політичної сили активно вербують "добровольців" для участі в третьому Майдані. Везуть автобусом на 2 дні до Києва – обіцяють годувати та дати намети для ночівлі. А ще платять по сто гривень за день "роботи", – написав він.

Журналіст повідомив, що першу групу смілян уже повезли до столиці. "Другий рейс намічається у четвер. До речі, набором "рекрутів" займається один із депутатів міської ради. Однак часи вже не ті – найняти смілян стає все важче. Чи то люди порозумнішали, чи просто смілянам набридло бути "гарматним м’ясом", – зазначив журналіст.

Facebook / Тетяна Висоцька 

Українська журналістка Тетяна Висоцька, що слідкувала за подіями у Києві, зазначила, що учасникам мітингу заплатили вдвічі менше обіцяного.

Facebook / Тетяна Висоцька

"Учасники мітингів масово розходяться. У натовпі люди скаржаться, що дали тільки по 90 гривень. А обіцяли ж 180. Майдан буде, але не під замовлення політиків, які думають, що українці продадуться їм за гроші. Під НБУ мітинг завершився", – написала на своїй сторінці у Facebook журналістка.

Facebook / Тетяна Висоцька

Як повідомляв сайт vikka.ua, колишнього командира батальйону "Беркут" підозрюють у вчиненні злочинів у Черкасах.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version