додому Новини "Холодноярського" командира вшанували у Щасті на Луганщині (ФОТО)

"Холодноярського" командира вшанували у Щасті на Луганщині (ФОТО)

0

7 липня, у день другої річниці від часу загибелі, у Щасті на Луганщині встановлено меморіальну дошку в честь Євгена Войцехівського ("Чеха"), снайпера, командира спецгрупи глибокої розвідки "Холодний Яр", яка воювала у складі добровольчого батальйону "Айдар", пише "Козацький край".

Меморіальну дошку виготовлено бойовим побратимом "Чеха" Олегом Островським (позивний "Воля"), нині керівником обласного управління культури Черкаської ОДА. Він і відкрив її разом з делегацією, що прибула у Щастя з Черкащини.

Поряд, на стіні колишньої школи міліції, де базувалася група "Холодний Яр" і загинув її командир, встановлено і меморіальну дошку на честь усіх бійців "Айдару", які полягли в боях за Волю України.

Довідка

Євген Войцехівський ("Чех") народився 16 липня 1979 року в Кам’янці на Черкащині, проживав разом із родиною у місті Сміла.

Належав до "Вільного Козацтва Холодного Яру" та Спілки Української Молоді, дорожив її гаслом: "Честь України – готов боронити!". Був активним учасником Революції Гідності. У зону АТО пішов добровольцем просто з Майдану.

Загинув за 9 днів до свого 45-річчя, 7 липня 2014 року під час збройного нападу сепаратистів на колишню школу міліції у Щасті, де базувалася українська комендатура.

Посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня, "Залізним Хрестом" СУМ та почесною відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".

Вдома, у Смілі, залишилася осиротіла родина Євгена Войцехівського: дружина і двоє синів, яким зараз 5 та 8 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, двох черкаських атовців нагородили почесними нагрудними знаками.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version