додому Новини Холодна погода на Черкащині не сприяє поверненню перелітних птахів

Холодна погода на Черкащині не сприяє поверненню перелітних птахів

0

Лелеки нині ще не повернулися на Черкащину. Оскільки, холодна погода не сприяє поверненню перелітних птахів. Водночас ситуація може змінитися дуже швидко, повідомляє УНН-Центр.

"Зараз надто холодно, щоб птахи поверталися. Те саме стосується й інших тварин. Скажімо, їжачки прокидаються тоді, коли з’являється для них корм – комахи, черв’яки. Найімовірніше, вони скоро прокинуться, бо перші комахи вже є. А коли хоча б на пару годин вдень сонце прогріватиме повітря до 20-25 градусів, то прокинуться перші земноводні – жаби і ропухи даватимуть свої "концерти" на водоймах, відкладатимуть ікру", – розповів директор Черкаського зоопарку Євген Ван.

У черкаському зоопарку мало тварин з числа таких, на життєвий цикл яких впливає пора року.

"Ведмеді цього року взагалі не впадали у сплячку, бо зима за їхніми мірками була теплою. Тож наразі усі тварини в зоопарку активні і бадьорі, жодних проблем", – розповів Євген Ван.

Лелек у дикій природі Євген Ван не спостерігав, та й інших перелітних птахів також. Хоча дехто з черкащан вже розповідає про приліт диких гусей та качок на Кременчуцьке водосховище.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині врятували примерзлого до криги лебедя.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version