додому Новини Хасиди заплатять уманчанам 200 тисяч гривень за незаконне наметове містечко

Хасиди заплатять уманчанам 200 тисяч гривень за незаконне наметове містечко

0

В Умані хасиди попросили цього року дозволити поселити паломників у наметовому містечку, яке напередодні почали демонтувати містяни. За ці незручності вони подарували місту компенсацію у сумі 200 тисяч гривень. Про це пише видання УНН.

Представники громади міста, Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана та власник наметового містечка Елізер Кіршбаум вчора вирішили проблемне питання щодо розміщення та функціонування наметового містечка по вулиці Челюскінців. Результатом цих перемовин став Меморандум "Про спільну домовленість" від 19 вересня 2014 року, який підписали представники громадськості та відповідальні за наметове містечко.

– Ми хочемо подякувати губернатору області, меру Умані за те, що вони допомогли і ми знайшли спільне рішення з цим наметовим містечком. Єврейська асоціація вирішила подарувати місту компенсацію у сумі 200 тис грн, які йдуть в бюджет міста. Ми сподіваємось, що мешканці Умані будуть це приймати і розуміти, що це як компенсація, і що ми хочемо добре жити з уманчанами. І зразу після Нового року (Рош-Га-Шана – ред) ми будемо відразу починати процес узаконення наметового містечка, щоб на наступний рік уже все було добре, – розповів Нахман Штайнберг.

Уманчали зазначили, що допоможуть хасидам з узаконенням наметового містечка, але згідно чинного законодавства.

– Все, що можна узаконити — ми узаконим. А все, що неможливо узаконити, ніхто узаконювати не буде, це я вам зразу кажу навіть не сподівайтесь. Ми на цей раз пішли виключно на такі поступки. На себе беруть відпповідальність за проведення Рош-Га-Шана на цій території ті, хто наглядають за цим місцем, бо тут все не відповідає законам України. А за ці незручності, за цю зневагу до закону України, вони заплатять 200 тис. грн компенсації. 100 тис грн вони сьогодні вже оплатили, ще 100 тис грн, вони мають заплатити до 25 жовтня… Це просто компенсація. Це було колегіальне рішення, бо 2,5 тис прочан стали заручниками цієї ситуації і ми пішли на ці поступки заради них. Вони не винні, що ця ситуація виникла зі сторони керівників брацлавських хасидів", — зазначив координатор ВО "Майдан" міста Умані Володимир Гончарук.

Нагадаємо, традиційно відзначатимуть Рош-а-Шан в Умані. Зустрічатимуть Новий 5775-й рік хасиди з 24 на 25 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version