додому Новини Встановлення МАФів у Черкасах вимагають погоджувати з громадою

Встановлення МАФів у Черкасах вимагають погоджувати з громадою

0

Депутати міськради запропонували виконавчому комітету надавати дозволи на погодження чи відмову в розміщенні тимчасових споруд лише після проведення громадських слухань із залученням депутатів та Комітетів самоорганізації населення. Таку пропозицію озвучив на засіданні сесії міськради13 травня "вільний демократ" Володимир Гриценко.

За його словами, лише за останні 5 місяців виконавчий комітет Черкаської міської ради надав понад 40 дозволів на розміщення на території м. Черкаси тимчасових споруд (торгівельних кіосків). Будівництво деяких кіосків уже викликало негатив з боку місцевих жителів.

"До нас звертаються жителі міста, які скаржаться на те, що їхні прибудинкових територіях, газонах, у дворах і на тротуарах з’являються тимчасові споруди, фундаменти яких подекуди заливають бетоном. І вони стають не тимчасовими спорудами, а капітальними", – зауважив депутат.

Володимир Гриценко зауважив, що на кожному засіданні виконавчого комітету десятками розглядається питання про надання таких дозволів.

"Найгірше у цій ситуації те, що до таких рішень не залучають громаду, жителів найближчих будинків. Для уникнення соціального вибуху, негативних наслідків "мафізації" Черкас пропонуємо проводити громадські слухання щодо розміщення ТС. Громада має сама вирішувати чи потрібен їм у дворі кіоск та чим він може торгувати", – наголосив він.

Відповідний депутатський запит підтримали. "За" проголосувало 30 обранців. Не підтримали розгляд громадою встановлення МАФів "порошенківець" Микола Мирза, "батьківщинівці" Руслан Петрик і Олексій Мельник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, кіоск пересварив депутата і секретаря Черкаської міськради.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version