додому Новини Впливовий бізнесмен із Черкащини уник покарання за вбивство

Впливовий бізнесмен із Черкащини уник покарання за вбивство

0

Рівно рік тому, полюючи на кабана, підприємець із карабіна смертельно поранив Володимира Степика.

Ця трагедія сталася в ніч проти 3 вересня минулого року. Тоді компанія місцевих підприємців приїхала на кукурудзяне поле для того, щоб пополювати на дикого кабана, і це за кілька місяців до відкриття офіційного сезону, повідомляють "Подробности".

Один з учасників цього королівського полювання, побачивши в тепловізор силуети, кілька разів вистрілив у їхній бік. Правда, здобиччю браконьєрів став не кабан, а 27-річний хлопець. Куля з карабіна потрапила Володимиру прямо в голову.

Є архівне відео, зняте через кілька днів після вбивства. Родичі хлопця вимагали покарання для вбивці, але через рік бояться про це навіть згадувати. Як і свідки.

– Не хочу я нічого, розумієте? Я вам кажу, я не хочу нічого, я боюся! У мене є діти і внуки, я не хочу нічого, і ворушити не хочу.

Будинок Віктора знаходиться в 20 метрах від кукурудзяного поля. Нічній стрільбі не здивувався, браконьєри в цих місцях часті гості. Тільки вранці дізнався, що сталося. Каже, компанія намагалася замести сліди злочину.

"Допомагав переносити і його туди – він там був убитий на полі на одному, а перенесений сюди, на друге поле. Ті ж і перенесли, що вбили", – розповідає житель села Бакаївка Віктор.

Черкаський журналіст Олександр Безпрозванний розповідає, що через 3 дні після злочину впливовий бізнесмен сам прийшов до міліції з повинною. Після цього кримінальне провадження відразу перекваліфікували з навмисного в ненавмисне вбивство.

"Не було проведено розслідування, не було встановлено повну картину злочину і гіпотетично, це було зроблено для того, щоб приховати реальні обставини злочину. Ми, ймовірно, маємо ситуацію чергового Лозинського", – розповідає журналіст Олександр Безпрозванний.

А підприємець Іван Задорожний продовжує успішно займатися деревообробним бізнесом. У СІЗО не сидів ні дня. Напередодні річниці того полювання Іван Володимирович відправився в службове відрядження.

Справу закрили буквально через 3 місяці після вбивства по примиренню сторін. Мовляв, потерпіла сторона більше не має претензій.

Прохання до суду подав держобвинувач. Помітно нервуючи, прокурор пояснює, мовляв, убивця сам зізнався, був на полюванні один, та й першу допомогу хотів жертві надати. Тому і перетягнув тіло.

"Були присутні адвокати і сторони захисту і сторони потерпілого одноголосно заявили клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності на підставі ст. 46 КК України цього громадянина", – заявив прокурор Золотоніської місцевої прокуратури Костянтин Сапейко.

Іван Задорожний не отримав навіть умовного терміну, а його спільники, які допомагали ховати тіло, і зовсім не згадуються в матеріалах слідства.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанину, який убив свого знайомого, винесли вирок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version