додому Новини Черкаси Вперше за 22 роки: черкащанин став чемпіоном Національної баскетбольної асоціації (НБА)

Вперше за 22 роки: черкащанин став чемпіоном Національної баскетбольної асоціації (НБА)

0

Захисник збірної України Святослав Михайлюк уперше в кар’єрі став чемпіоном Національної баскетбольної асоціації (НБА). Вихованець школи “Черкаських Мавп” досяг цього звання у складі “Бостон Селтікс”, який у фінальній серії обіграв “Даллас Маверікс” 4:1.

На святкування чемпіонства Михайлюк з’явився з українським прапором. 27-річний баскетболіст став лише другим українцем в історії після Станіслава Медведенка (2001 та 2002 рр.), який здобув чемпіонство в НБА.

Крім того, завдяки цьому тріумфу “Бостон” став найтитулованішим клубом асоціації. Тепер в активі “Селтікс” 18 перемог у турнірі, це на одну більше, ніж у “Лос-Анджелес Лейкерс”.

У чемпіонському матчі Святослав з’явився на останній хвилині гри та відзначився одним підбиранням. Хоча його ігровий час був обмеженим, цей момент став визначним у його кар’єрі.

Загалом у плей-оф Михайлюк зіграв у 8 матчах, в середньому проводячи на майданчику 4.0 хвилини та набираючи 1.0 очка і 0.6 підбирань. Попри невелику статистику, він вніс свій вклад у командний успіх.

«Ми вітаємо Святослава Михайлюка з цим величезним досягненням! Його шлях до вершини був би неможливим без підтримки і наставництва засновника баскетбольної школи “Черкаські Мавпи” Михайла Юрійовича Бродського, першого тренера Олександра Молчанова, тренера Максима Міхельсона та Сергія Одарича. Їхня праця і віра в таланти українських баскетболістів допомогли Святославу досягти успіху на найвищому рівні», – йдеться у повідомленні БК «Черкаські Мавпи».

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version