додому Новини Вперше у Черкасах може з’явитися новий вид пішохідного переходу

Вперше у Черкасах може з’явитися новий вид пішохідного переходу

0

Перший у місті вид пішохідного переходу – підвищений – може з’явитися вже найближчим часом на Хімселищі. З відповідним запитом до міського голови Анатолія Бондаренка звернувся на сесії 25 жовтня депутат фракції "Вільних демократів" Володимир Гриценко.

А до нього в свою чергу звернулися студенти та викладачі Черкаського державного бізнес-коледжу. Вони просять створити умови для безпечного руху пішоходів по вул. Чорновола. Йдеться про ділянку, де знаходиться Національна банківська академія, Черкаський бізнес-коледж, Східноєвропейський університет та школа. Там учні школи, студенти і викладачі ВНЗ позбавлені можливості безпечно переходити вулицю з інтенсивним рухом транспорту.

Свого часу, по вул. Чорновола на ділянці між будинками № 241 та 243, був розміщений елемент примусового зниження швидкості – "лежачий поліцейський". Та при ремонті дороги його демонтували.

На зміну йому депутат пропонує облаштувати на цій ділянці дороги підвищений пішохідний перехід.

"Такі переходи вже почали встановлювати в українських містах: Києві, Одесі, Івано-Франківську. Підвищений перехід зводиться на рівні з тротуаром, він має пологий заїзд і з’їзд. Водій автомобіля вимушений скидати швидкість перш, ніж заїхати на нього. Сама конструкція пішохідного переходу убезпечує автомобіля від зайвих пошкоджень", – зазначив Володимир Гриценко.

За його словами, реалізація одного такого проекту дозволить у подальшому виробити стратегію забезпечення безпечних умов для руху пішоходів через вулиці із інтенсивним транспортним рухом. Зокрема на таких вулицях як Гагаріна (біля ЗОШ № 34), Сагайдачного (біля ЗОШ № 13), Смілянській і 30-річчя Перемоги, Сумгаїтській та інших.

Пропозицію "вільного демократа" підтримала більшість депутатів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах з’являться "комфортабельні" пішохідні переходи.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version