додому Новини Черкаси Восьмеро людей отруїлися в одному з суші-барів Черкас

Восьмеро людей отруїлися в одному з суші-барів Черкас

1
суші

Вісім людей захворіли через спалах гострої кишкової інфекції в одному із закладів харчування Черкас. Захворілі пов’язують своє отруєння із вживанням суші, які їли напередодні. Інформує Черкаський ОКЦПХ.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху фахівці проводять епідеміологічне розслідування з комплексом відповідних лабораторно-інструментальних досліджень.

Наразі 8 захворілих, серед яких 3 дітей, шпиталізовані до інфекційної лікарні та отримують необхідну медичну допомогу. Загальний стан пацієнтів – середньої важкості. Попередній діагноз – бактеріальна кишкова інфекція.

фахівці нагадують, гострі кишкові інфекції (ГКІ) – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Профілактика ГКІ:

  • дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки та продукти;
  • не споживати продукти, що зберігалися з порушенням умов зберігання;
  • мити фрукти та овочі чистою водою, перш ніж готувати;
  • не нехтувати часом термічної обробки продуктів із м’яса та риби тощо.

Щоб захистити себе та своїх дітей від гострих кишкових інфекцій, достатньо виконувати прості профілактичні дії та в разі нездужання обов’язково звертатися до лікаря.

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version