додому Новини "Вони випускають на дороги потенційних убивць": активіст звинувачує черкаські автошколи у корупції

"Вони випускають на дороги потенційних убивць": активіст звинувачує черкаські автошколи у корупції

0

У Черкасах водійське посвідчення можна отримати, навіть не навчаючись. Усе – завдяки корупції у автошколах, стверджує керівник ГО "Самооборона Майдану Черкаської області" Олег Скалько.

"Схема проста: оплачуємо курс навчання, не ходимо на лекції і кермування, далі платимо хабар і вже наступного для забираємо посвідчення. Все елементарно просто. І "апетити" керівництва автошкіл далеко не мізерні", – зазначає активіст.

За його словами, в одній із автошкіл міста за успішне складання іспитів необхідно заплатити півтори тисячі гривень. До того ж, учнів заздалегідь попереджають: для того, щоб не "провалитися" на фінальних екзаменах, варто оформити "страховку", заплативши необхідну суму просто у кишеню керівництву.

"Про яке наближення до Європи може іти мова, якщо ми досі випускаємо на дороги потенційних убивць без уміння кермувати автомобілем?" – обурюється Олег Скалько.

Він звернувся до поліції Черкас, зокремо до очільника ГУНП області Валерія Лютого з проханням навести лад у системі навчання майбутніх водіїв та виявити хабарників серед працівників поліції та автошкіл, які мають стежити за прозорістю екзаменів, а насправді – закривають на це очі.

Як повідомляв сайт vikka.ua, водій з перевищенням вмісту алкоголю в крові у 15 разів скоїв у Черкасах ДТП.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version