додому Новини Водойми на Черкащині патрулюватимуть у посиленому режимі

Водойми на Черкащині патрулюватимуть у посиленому режимі

0

З 1 квітня в Україні стартує нерестова заборона на вилов риби. Територіальні та часові межі заборони визначили у Черкасирибоохороні. Так, у межах Черкаської області на Кременчуцькому водосховищі заборонено ловити рибу з 1 квітня по 9 червня; у корінних водах – з 1 квітня по 20 травня; у придаткових – з 1 квітня по 30 червня.

Із наказом територіального управління рибоохорони можна ознайомитись за посиланням. Там міститься інформація про заборонені та дозволені місця для вилову, а також заборонену під час нересту діяльність.

Для забезпечення посиленого контролю за порядком на водоймах в період нересту та в перехідний для галузі час при Черкасирибоохороні було створено оперативний штаб, до якого увійшли представники громадськості. Разом з інспекторами рибоохорони активісти посилено патрулюватимуть водойми області.

За здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою тощо або забороненими знаряддями передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак – 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).

Про факти незаконного вилову риби можна повідомляти на "гарячу лінію" Черкасирибоохорони: у робочий час (з понеділка по четвер з 8.30 до 17.15, у п’ятницю з 8.30 до 16.00) – (0472) 31-02-76, у неробочий час, святкові та вихідні дні – (0472) 31-09-86.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські рибалки майструють гнізда для риби.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version