додому Новини Черкащина Влада і громадськість обговорять план порятунку і розвитку Канева

Влада і громадськість обговорять план порятунку і розвитку Канева

0

17 листопада о 12:00 у канівському будинку культури відбудеться відкрите громадське обговорення "Канів: план порятунку і розвитку серця України", організатором якого виступив Фонд гуманітарного розвитку України. Про це повідомляє "Ліга.нет".

У 1984 році радянська влада почала будівництво в Каневі нового будинку культури, який повинен був стати центром мистецького життя міста та позашкільної освіти для дітей. У 2017 році будинок культури все ще залишається недобудовою, яка не функціонує, і тому не задовольняє соціокультурні потреби жителів міста, серед яких 7 тис. маленьких канівчан.

Громада Канева щорічно витрачає сотні тисяч гривень на охорону та утримання величезної порожньої споруди. Фонд гуманітарного розвитку України організовує в місті спеціальну дискусію із залученням представників влади, гуманітарної сфери, громадських активістів та інвесторів щодо розвитку міста.

Метою цього громадського обговорення є запуск економічних механізмів, які дозволять вибудувати інфраструктуру, необхідну Каневу як потенційному центру культурного туризму національного і міжнародного значення.

Результатом дискусії має стати створення громадської ради з розвитку Канева, яка візьме на себе обов'язки з просування і лобіювання на державному рівні особливих умов для інвестицій в місті (включно з можливим створенням спеціальної економічної зони).

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський планетарій знаходиться у напівзруйнованому стані.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version