додому Новини Черкащина Вихідними на Черкащину прийде прохолодна осіння погода

Вихідними на Черкащину прийде прохолодна осіння погода

0

Антициклональний характер погоди, який більше місяця зумовлював суху, сонячну та аномально теплу погоду, призвів до збільшення дефіциту опадів. Жашківський район вже два місяці без дощу. На решті території 34-39 днів, тому Черкащина залишається центром засухи в Україні. Проте найближчими вихідними характер погоди зміниться. Про це повідомив у Facebook начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. 

У суботу, у другій половині дня через Черкащину переміститься холодний фронт, який зумовить місцями невеликий дощ та зниження температури повітря.

Відзначимо, що похолодання – це всього лише повернення температурного режиму в межі клімату. Якщо в ніч на суботу прогнозуємо 9-14º тепла, то на неділю цілком вересневі – 5-10º тепла. Вдень, завдяки сонячній енергії, ще буде 18-23º.

Із 17 вересня вірогідність дощів збільшиться. А вночі 19-22 вересня на поверхні ґрунту можливі заморозки 0-5 градусів. Тож треба поспішити зі збором з городів теплолюбних культур (помідори, перець тощо), а також підготуватися до зміни гардеробу.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах – високе забруднення атмосферного повітря.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version