додому Новини Віталій Чепинога: морські дрони України мають неодмінно увійти до світової військової історії,...

Віталій Чепинога: морські дрони України мають неодмінно увійти до світової військової історії, як унікальне явище

0

СБУ вперше продемонструвала бойову роботу нового покоління морських дронів «Sea Baby». Це саме ті дрони, на які українці донатили ще минулої зими. І донатили не даремно, бо вийшли дуже круті й безпощадні штуки. Нові дрони вже успішно відпрацювали по ворожим позиціям на Кінбурнській косі.

Нові дрони – не «камікадзе». Вони повертаються «додому» після виконаної місії.

Взагалі, морські дрони України мають неодмінно увійти до світової військової історії, як унікальне явище. Країна, яка фактично не мала власного флоту, прогнала з моря ворожий флот, що збирався там панувати довіку. На рахунку дронів СБУ – 11 (!!!) знищених російських кораблів. Знято зернову блокаду також завдяки дронам. Цим досвідом України активно зацікавилися в НАТО. Фактично це взагалі змінює філософію морської війни, і робить російські кораблі вартістю в сотні мільйонів доларів, непотрібними, непридатними й безпорадними у відкритому морі.

А ще – креативність. Sea Baby означає «Морський Малюк». Хоча генерал Малюк, як на мене, найменше з усіх живих істот подібний до когось, на кого можна було б сказати Baby…

Як відомо, українці колись знічев’я викопали собі Чорне море. Це – наше Чорне море! В ріднім краю панувати не дамо нікому!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version