додому Новини "Вільні демократи" звітують: головне в ЖКГ – це ремонт доріг і тротуарів

"Вільні демократи" звітують: головне в ЖКГ – це ремонт доріг і тротуарів

0

За пропозицією депутатів міської ради від Партії вільних демократів минулорічний бюджет галузі ЖКГ Черкас збільшили на 12%. Завдяки цьому вдалося значно більше відремонтувати доріг і тротуарів, поліпшити освітлення вулиць.

Завдяки активності мешканців відремонтували кілька вулиць

Завдяки активності мешканців "Вільним демократам" вдалося відремонтувати вулицю Пушкіна, Чорновола, Ярославську і Хоменка. Спершу ремонт цих ділянок не передбачався, а коштів у бюджеті не було.

Депутат Тарас Коломієць зібрав понад 500 підписів жителів навколишніх будинків і домігся ремонту вул. Чорновола від бул. Шевченка до вул. Припортової. "Вільна демократка" Альона Цегвінцева, зібравши понад трьохсот "автографів" черкащан, змусила департамент ЖКГ провести ремонт вулиці Ярославської. Після наполягань Тетяни Чорнобіль вдалося таки зробити аварійну ділянку вулиці і провулку Пушкіна, що у мікрорайоні "Благовісний".

Реконструкція доріг

"Вільні демократи" ініціювали реконструкцію кількох головних вулиць у Черкасах. А саме: вул. Оборонної, Героїв Дніпра, Благовісної, Смілянської (на виїзді з міста). З відповідним листом депутати звернулися до міської ради. Кошти на ці роботи були закладені в міському бюджеті. За рік вдалося реалізувати ці проекти.

Ремонт тротуарів і облаштування освітлення

За наполяганням депутат міської ради від Партії вільних демократів Володимира Гриценка був зроблений ремонт тротуару на вул. Смілянській. Замість асфальтного покриття, якого фактично не існувало, ремонтники уклали тротуарну платку.

"Цей тротуар дуже важливий для жителів мікрорайону "Привокзальний". Це єдина пішохідна артерія, що поєднує спальний район з вул. Смілянською. Його ремонт запланували ще позаторік. У бюджеті були кошти, але чиновники ніяк не могли розпочати роботи. Доводилося звертатися до міського голови, виступати на сесії. Зрештою тротуар відремонтували", – розповів Володимир Гриценко.

Зробили тротуар і на вулиці Невського – уздовж автостоянки. Ним опікувався депутат від Партії вільних демократів Максим Шадловський.

Нині завершуються роботи по ремонту тротуару від вул. Смілянської до будинку №126/1. Там же облаштовують і вуличне освітлення, щоб мешканцям мікрорайону було комфортно пересуватися.

За наполяганням депутат міської ради Тараса Коломійця відремонтували аварійний прохід між будинками 396 та 398 по бул. Шевченка. Його виклали плиткою. Для мешканців мікрорайону "Сєдова" цей прохід є найкоротшим шляхом потрапити із зупинки до своїх осель. За добу там проходять тисячі людей. Попереднє асфальтне покриття фізично і морально застаріло.

Обладнали нові зупинки у Черкасах

У міському бюджеті на ремонт і встановлення нових зупинок було передбачено понад 2 млн грн. "Вільні демократи" подали свої пропозиції щодо місць, де необхідно замінити зупинкові комплекси. Так, нові зупинки з’явилися: на вул. Хоменка (військкомат і магазин "Карпати"), вул. Чорновола (2-га міська поліклініка), просп. Хіміків (біля ЗОШ №10), вул. Пастерівській, на розі Можайського і Шевченка, Благовісної і Грушевського, на вул. Сумгаїтській ("Міленіум").

Як повідомляв сайт vikka.ua, на дорогах Черкащини почали ліквідовувати ями, що утворились через негоду.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version