додому Новини Виконкому можна було б не виконувати рішення суду по полігону – юрист

Виконкому можна було б не виконувати рішення суду по полігону – юрист

0

Черкаський юрист Наталія Даньковська заявляє, що притягнути виконавчий комітет до відповідальності за невиконання судового рішення щодо "передачі" приватній фірмі земельних ділянок на колишньому військовому полігоні – практично неможливо.

Про це йдеться в другій частині матеріалу vikka.ua "Що буде з полігоном: котеджі, висотки чи смітник" (першу частину читайте ТУТ).

– Виконком – це колегіальний орган, і відповідно притягнути його до відповідальності за невиконання рішення суду дуже складно, а то й практично неможливо. Тому шанси притягнути членів виконкому до відповідальності мінімальні, – повідомила Даньковська.

За її словами, максимум – це "виконавча служба може накласти штраф на виконком і закрити справу в зв’язку з неможливістю виконання".

– Однак я не чула на практиці, щоб в Україні десь таке було, що хоч когось із колегіальних органів було притягнуто до відповідальності, – резюмувала правозахисник.

Нагадаємо, 22 серпня Соснівський районний суд зобов’язав виконком надати двом приватним фірмам (ПАТ "Експоінвест" і "БО "Інтербуд" УСВА) містобудівні умови та обмеження на котеджну забудову близько 10 га землі на полігоні.

5 грудня виконком проголосував за виконання вказаного рішення суду. Проте згодом міський голова Сергій Одарич зупинив дію цього рішення, направивши його на розгляд сесії міськради.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version