додому Новини Відомий казкар з Черкащини виступив проти російського медіапродукту

Відомий казкар з Черкащини виступив проти російського медіапродукту

0

З вимогою закрити український ефір від відео- та аудіотоварів з Росії звернулися українські митці до Глави Держави. Серед них – і уманчанин, казкар Сашко Лірник. 

Як повідомляє InfoKava, із заявою запровадити "карантин" в українському медіапросторі виступив фронтмен групи "Kozak System" Іван Леньо.

"Зараз вся російська медіапродукція несе елемент пропаганди: або звеличування російських військ, або ідеї "русского міра". Стратегія заборони окремих акторів чи фільмів виявилася недостатньо ефективною. Ми вважаємо, що треба заборонити будь-який інтелектуальний продукт із Росії", – зазначив фронтмен групи "Kozak System".

Він також підкреслив, що продаж російської медіапродукції не тільки приносить прибутки російському виробнику, а й пригнічує українське медіавиробництво.

"Ми вимагаємо від президента в інтересах національної безпеки заборонити будь-який імпорт відео- та аудіопродукції з РФ, а також заборонити трансляцію такої продукції в українському теле- і радіоефірі", – зауважив Леньо.

Звернення до Президента підписали, зокрема, лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка, учасник "Кому Вниз" Андрій Середа, учасник гурту "Мандри" Сергій Фоменко, учасниця "Українських Барв" Оксана Стебельська, письменники брати Капранови, казкар Сашко Лірник та інші.

Як повідомляв сайт vikka.ua, російський рок-співак не приїде на черкаський мотофестиваль, тому що боїться ФСБ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version