НовиниЧеркащинаВід коронавірусу на Черкащині померла жінка

Від коронавірусу на Черкащині померла жінка

-

- Advertisment -

Протягом останньої доби на Черкащині виявили 5 нових випадків захворювання на коронавірус, одна особа померла.

Про це під час конференції повідомила очільниця Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Лариса Кошова.

Так, наразі в області зареєстровано 1305 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Отримують лікування 260 осіб, з яких 49 перебувають на стаціонарі, амбулаторно отримують лікування 211 осіб. Заповненість ліжок на сьогодні становить 24,5%. На сьогодні померло 37 осіб.

Минулої доби померла одна особа. Нажаль, 63-річна жителька Лисянського району звернулася до лікувального закладу вже з ознаками пневмонії і мала тяжку супутню серцево-судинну патологію. Врятувати її не вдалося. Контактні особи були обстежені і в шести з них також було виявлено коронавірус. Наразі вони у задовільному стані і знаходяться під наглядом сімейного лікаря.

Із 1305 лабораторно підтверджених випадків 1005 чоловік уже одужали. На сьогодні епідситуація в області визначається за наступними показниками: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для лікування пацієнтів із коронавірусом. Відсоток завантаженості прораховується протягом 5 днів поспіль. На сьогодні цей показник на Черкащині становить 23,6%, що відповідає зеленій зоні. При перевищенні показника у 50% йде перехід до жовтої зони, потім до помаранчевої та червоної.

Наступний показник – середня кількість тестувань за допомогою полімеразної ланцюгової реакції (ПРЛ-тести) та імуноферментного аналізу. Він має становити більше 24 тестування на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів. Цей показник у нашій області складає 57,4%.

Третій – базовий показник захворюваності на COVID-19, який рахується за 14 днів і на 100 тисяч населення становить у нас 21,4.

“Відповідно, усі показники на Черкащині відповідають нормам, що дозволяє нашому регіону залишатися в зеленій зоні. Це також дозволяє нам розпочати новий навчальний рік із 1 вересня – додала Лариса Кошова.

Як повідомляв сайт vikka.ua, чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 скасовано.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x