додому Новини Черкаси Вечеряємо: паста з куркою від юристки Людмили Бордунос

Вечеряємо: паста з куркою від юристки Людмили Бордунос

0

Юрист і адвокат Людмила Бордунос поділилася цікавим і смачним рецептом пасти з куркою і овочами. Хоча, власне, сама Людмила не дуже полюбляє готувати по рецептах.

«Задоволення, яке отримую від  гастрономічної творчості, неперевершене! Ділюся тим, як можна легко та доволі економно приготувати  «ресторанні»  страви – пасту з куркою та овочами і дуже смачний салат», – зазначила Людмила Бордунос.

Для пасти потрібно :

Спагеті або лапша – 300 грам

Куряче  філе – 1 шт

молодий кабачок (цукіні) – 1 шт

Червоний болгарський  перець -1 шт

Вершки 10% – 200 мл

Тертий тверди сир- за смаком

Сіль, перець, сухе орегано  – за смаком

Спосіб приготування

Нарізаємо довгими та тонкими  шматками філе курки та  перець

Овочечисткою ріжемо кабачок. На фото видно спосіб нарізки, який є  важливим, бо від нього залежить смак всієї страви.

Поливаємо глибоку пательню рослинною олією (оливковою або рафінованою соняшниковою) та відправляємо на пательню м’ясо курки.

Після легенького обсмаження туди іде перець, і на стадії майже готовності м’яса з перцем добавляємо кабачок. Солимо, перчимо посипаємо орегано за бажанням.

Паралельно відварюємо спагеті або лапшу.

Коли на пательні все зарум’яниться, добавляємо вершки, протушуємо пару хвилин, висипаємо в них відварені спагеті або лапшу і посипаємо частиною тертою сиру.

Наша паста готова.

Але ж як же без салату!  Без салату ніяк)

На салат потрібно взяти, в кількості за бажанням:

Листя зеленого салату, бажано з нейтральним смаком

Білий виноград

Свіжий інжир

М’який вершковий сир

Кунжут/або гарбузове насіння/або горіхи

Для заправки:

лимонний сік,

оливкова  олія

мед

сіль

Беремо листя зеленого салату, рвемо його на куски, так-так не ріжемо, а саме рвемо листочки руками, коли салат різати ножем – псує його смак, отож листя краще рвати.

Зверху розкладаємо порізаний вздовж пополам білий виноград (киш-миш або дамські пальчики, з останнього потрібно прибрати кісточки).  Свіжий інжир ріжемо на частинки.

З вершкового сиру,  той що  філадельфія або подібного, робимо кульки та обвалюємо їх в кунжуті/або подрібненому насінні гарбуза/ або в мелених горіхах.

Все викладуємо зверху листя салату та заправляємо заправкою.

Повноцінна  корисна вечеря готова. Смачного!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version