Юрист і адвокат Людмила Бордунос поділилася цікавим і смачним рецептом пасти з куркою і овочами. Хоча, власне, сама Людмила не дуже полюбляє готувати по рецептах.
«Задоволення, яке отримую від гастрономічної творчості, неперевершене! Ділюся тим, як можна легко та доволі економно приготувати «ресторанні» страви – пасту з куркою та овочами і дуже смачний салат», – зазначила Людмила Бордунос.
Для пасти потрібно :
Спагеті або лапша – 300 грам
Куряче філе – 1 шт
молодий кабачок (цукіні) – 1 шт
Червоний болгарський перець -1 шт
Вершки 10% – 200 мл
Тертий тверди сир- за смаком
Сіль, перець, сухе орегано – за смаком
Спосіб приготування
Нарізаємо довгими та тонкими шматками філе курки та перець
Овочечисткою ріжемо кабачок. На фото видно спосіб нарізки, який є важливим, бо від нього залежить смак всієї страви.
Поливаємо глибоку пательню рослинною олією (оливковою або рафінованою соняшниковою) та відправляємо на пательню м’ясо курки.
Після легенького обсмаження туди іде перець, і на стадії майже готовності м’яса з перцем добавляємо кабачок. Солимо, перчимо посипаємо орегано за бажанням.
Паралельно відварюємо спагеті або лапшу.
Коли на пательні все зарум’яниться, добавляємо вершки, протушуємо пару хвилин, висипаємо в них відварені спагеті або лапшу і посипаємо частиною тертою сиру.
Наша паста готова.
Але ж як же без салату! Без салату ніяк)
На салат потрібно взяти, в кількості за бажанням:
Листя зеленого салату, бажано з нейтральним смаком
Білий виноград
Свіжий інжир
М’який вершковий сир
Кунжут/або гарбузове насіння/або горіхи
Для заправки:
лимонний сік,
оливкова олія
мед
сіль
Беремо листя зеленого салату, рвемо його на куски, так-так не ріжемо, а саме рвемо листочки руками, коли салат різати ножем – псує його смак, отож листя краще рвати.
Зверху розкладаємо порізаний вздовж пополам білий виноград (киш-миш або дамські пальчики, з останнього потрібно прибрати кісточки). Свіжий інжир ріжемо на частинки.
З вершкового сиру, той що філадельфія або подібного, робимо кульки та обвалюємо їх в кунжуті/або подрібненому насінні гарбуза/ або в мелених горіхах.
Все викладуємо зверху листя салату та заправляємо заправкою.
Повноцінна корисна вечеря готова. Смачного!