Ветеран полку «Азов» Ігорь Зайчук поділився смачним рецептом приготування качки. «Качку купуєте в магазині чи на ринку?», – запитали ми у Ігоря. «Ідемо до бабусі в село і беремо в неї качку», – відповів він. І правда. Екологічно чистий продукт!
Головна смакова «родзинка» страви – пиво. Для приготування потрібно 4 пляшки. Дві, власне, для приготування качки, а ще дві – протягом запікання. Адже процес триватиме майже три години.
Інгредієнти:
Качка – 1 шт.
Гірчиця, соєвий соус, спеції
Пиво – 4 пляшки
Фрукти – яблука, апельсини
Спосіб приготування:
Змішаємо гірчицю зі спеціями і соєвим соусом.
Натираємо качку повністю гірчицею і залишаємо на 12 годин
Купуємо в магазині яблука, апельсин і 4 банки темного пива. 2 для качки, а ще 2 для того, щоб було чим зайнятись поки готується качка.
Ріжемо скибочками фрукти і розкладаємо в форму і в саму качку,та заливаємо качку темним пивом повністю.
Накриваємо кришкою. І в розігріту духовку до 200 градусів.
Запікаємо 2 години. І ще півгодини без кришки, при температурі 150 градусів.
Дістаємо і їмо без гарніру.
З гарніром будемо їсти інше м’ясо. А качкою треба смакувати.
Як розповідав сайт vikka.ua, вечеряємо: паста з куркою від юристки Людмили Бордунос