додому Новини В Умані стартував еко-експеримент по роздільному збору сміття

В Умані стартував еко-експеримент по роздільному збору сміття

0

Велика частина побутових відходів, якими щодня наповнюєтьсявідро для сміття — це вторинна сировина, яку можна здати на переробку. Щоб зробити Умань чистим містом ТОВ "Екоклінер" запровадив роздільний збір сміття у багатоповерхових будинках та влаштував справжній еко-експеримент у приватному секторі Міщанка, пише "Вечірня Умань".

"Нам як і будь-якому великому місту потрібен сміттєпереробний завод, але ще більшою необхідністю є усвідомленість самих уманчан в потребі сортувати сміття. Це є першим етапом на шляху до розділеного збору сміття, що вже давно існує за кордоном", – розповідає директор ТОВ "Екоклінер" Ігор Сокур.

На сьогодні, роздільний збір сміття у багатоповерхових будинках проходить по контейнерному типу. Баки для сміття призначенні для сортування – пляшок, скляних пляшок, пляшок з миючих і чистячих засобів, порошків, жестяних банок, пакунків та кульків.

Привчають уманчан сортувати сміття і приватних секторах. Жителі району Міщанка сортують відходи на сухі у синій пакет і мокрі у чорний пакет.

"Еко-експеримент стартував 5 місяців тому, та поки що, для 1145 жителів району, сортування відходів не стало повсякденною звичкою. Як наслідок, лише 26 % відсортованого сміття придатні для подальшої переробки", – розповідає директор підприємства.

До сухих відходів які мають бути відсортовані в синій пакет відносяться : скло (скляні пляшки цілі ,биті, віконне скло , скляні банки), пластик будь-який , жестяних банки з консервів ,напоїв, метал,пластмаса будь-які вироби, пакунки,пакети , папір,картон,упаковки з товарів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вогнеборці гасили вогонь на черкаському сміттєзвалищі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version