додому Новини Черкащина В Україні штрафуватимуть за ремонт і мийку авто на вулиці

В Україні штрафуватимуть за ремонт і мийку авто на вулиці

0

Тепер водіїв зможуть штрафувати за ремонт і миття авто коло будинку або на вулиці. Відповідні законодавчі ініціативи вступили в силу.

Ремонт автомобіля в громадських місцях заборонений відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Закон чітко регламентує, що проводити такі роботи можна лише на спеціально відведених територіях, як-от станції технічного обслуговування (СТО) або приватні ділянки.

Винятком є лише ситуації, коли транспортний засіб зламався в дорозі, тоді допускається виконання тимчасового ремонту без штрафних санкцій.

Усі інші випадки ремонту на вулиці або біля будинку порушують правила благоустрою та підпадають під адміністративну відповідальність. За це передбачений штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

Як пояснили автори закону, заборона на проведення ремонту автомобілів у громадських місцях заборонена з екологічних та санітарних вимог. Різноманітні хімічні речовини, як-от мастила чи масла, можуть потрапляти у ґрунт або водні ресурси, завдаючи шкоди природі.

Окрім того, подібні дії можуть порушувати естетичний вигляд міських територій, знижуючи комфорт і якість життя мешканців.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version