додому Новини В Україні оголошено дводенний траур

В Україні оголошено дводенний траур

0

В.о. президента України Олександр Турчинов підписав Указ про оголошення в державі дводенної жалоби за загиблими в межах антитерористичної операції на Донбасі та в результаті заворушень, спровокованих проросійськими сепаратистами в Одесі, повідомляє УНІАН.

"2 травня став для України трагічним днем. Я підписав указ про дводену жалобу в Україні, і хочу висловити щире співчуття рідним і близьким", – зазначив Турчинов.

За його словами, військові та правоохоронці продовжують боротьбу з тероризмом і бандитизмом за мир і спокій в державі. Турчинов закликав "припинити будь-які цивільні протистояння всередині країни, бути єдиними у боротьбі із зовнішнім агресором".

Як повідомляє УНІАН, після анексії Криму Росія не полишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні. У квітні російські збройні бойовики захопили адмінбудівлі в ряді міст Донецької області, а також у Луганську.

15 квітня на півночі Донецької області почалася антитерористична операція.

3 травня в СБУ повідомили, що під час проведення антитерористичної операції в Донецькій області українські спецслужби втратили 5 осіб, ще 12 – поранено.

2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинули кілька активістів. На Куликовому полі знесли табір сепаратистів, які забарикадувалися в Будинку профспілок. У будівлі почалася пожежа, в результаті якої загинул 46 осіб, 214 постраждалих, з них 27 – у важкому стані в лікарнях.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version