додому Новини В СБУ пояснили, навіщо збирають дані про переселенців на Черкащині

В СБУ пояснили, навіщо збирають дані про переселенців на Черкащині

0

Вимушених переселенців, які працюють в обласних, районних і міських адміністраціях Черкаської області перевіряють на причетність до тероризму або сепаратизму. Раніше волонтерська громадська організація "Донбасс SOS" назвала такі дії Служби безпеки "грубим порушенням прав людини". Вони звернулися до омбудсмена з вимогою перевірити законність дій СБУ, а в разі виявлення порушень – покарати винних.

Водночас в СБУ пояснили перевірку переселенців тим, що ця робота проводиться з метою блокування загроз інтересам національної безпеки. Про це сайту vikka.ua повідомив начальник управління СБУ в Черкаській області Олег Бойко.

"Враховуючи реальну загрозу державному суверенітету, конституційному ладу та територіальній цілісності України в умовах анексії АР Крим, проведення на території Донецької та Луганської областей АТО, наявність проявів сепаратизму на території нашої держави та Черкащини зокрема, співробітниками Управління вживаються вичерпні заходи з виявлення, попередження та блокування загроз інтересам національної безпеки України, які не виходять за межі їх повноважень і компетенції, визначених законодавством", – пояснив начальник обласної СБУ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, багатодітна переселенка на Черкащині розвиває бізнес.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version