П’ятеро уманських господинь організували власну "кулінарну сотню АТО". Жінки для бійців АТО готують вітамінне варення та стандартний борщовий набір — сушать капусту, цибулю, моркву, буряк та зелень. Першу ж партію екологічно чистого "напівфабрикату" планують відправити вже наступного тижня. Кажуть, що їм дуже не вистачає рук. Тому всіх запрошують приєднувати до їхньої "сотні". Про це пише видання "Вечірня Умань".
З настанням холодів волонтерський штаб "Разом" не лише одягає та "гріє" буржуйками бійців АТО, а й піклується про їхні шлунки.
– На передовій наші хлопці харчуються "швидкою" їжею. Переважно супчиками з картоплі та тушонки. Раціон не з кращих, – ділиться волонтер штабу "Разом" Світлана Скляренко. – Тому ми для них вигадали рецепт "сухого" борщу: така собі "Мівіна", тільки корисна й натуральна. Раніше "Кулінарні сотні" почали діяти у Києві та Дніпропетровську, а тепер і ми долучилися до них.
П’ятеро жінок на спеціальних сушарках "готують" овочі, формують пакети нарізаної та висушеної капусти, цибулі, моркви, буряка та зелені — стандартний борщовий набір. Бійцям залишиться лише змішати інгредієнти, додати картоплі, тушонки та все зварити.
– Нарізали та шинкували таку величезну кількість продуктів, у прямому сенсі, зі сльозами на очах та мозолями на руках, – продовжує розповідати Світлана. – Із капустою нам допомогли небайдужі жінки, які нашинкували її в церкві, що на "Новій Умані". Першу ж партію натурального та екологічно чистого "напівфабрикату" ми плануємо відправити наступного тижденя.
"Сухі" борщі – не єдине, що виготовляють уманські волонтери. Зимовий раціон розширюють й вітамінним варенням. Перетирають мед, волоські горіхи та додають лимон.
У волонтерському штабі "Разом", що по вулиці Жовтнева, 7, запрошують приєднуватись до "кулінарної сотні" усіх небайдужих. Робочих рук дуже не вистачає. А нові рецепти страв для воїнів на передовій лише вітатимуть.