додому Новини У Холодному Яру кандидати в президенти розповіли, як зупинити Путіна

У Холодному Яру кандидати в президенти розповіли, як зупинити Путіна

0

Сьогодні в Холодному Яру побували кандидати на пост Президента України Юлія Тимошенка та Олег Тягнибок. Виступи обох політиків були присвячені агресії з боку Росії.

Зокрема, Олег Тягнибок заявив, що Україна, як ніколи за часів незалежності, нині має проявити свою силу, адже фактично перебуває під військовою окупацією Росії. На його думку, прояви слабкості з боку вищого керівництва держави – це ризик назавжди втратити країну.

– Наш ворог – російський імперіалізм, який не визнає права української нації на самостійне існування, на державну незалежність, повноцінну національну культуру, мову. Наш ворог – Путін, який марить відновленням Московської імперії. Вороги хочуть нав'язати Україні федералізацію, бо це – прямий шлях, щоби розірвати українську націю і знищити українську державу. Політика поступок до ворога ніколи до добра не приводила. Путін розуміє тільки мову сили. Маємо припинити толерантність у ставленні до всіх проявів антидержавної і антиукраїнської діяльности. Нашу толерантність ворог сприймає як слабкість і неспроможність оборонятися, – зазначив Олег Тягнибок.

Лідер українських націоналістів зауважив, що теперішньому керівництву держави треба брати приклад із холодноярців, які майже сто років тому покладали всю силу на те, аби захистити своє – свою сім'ю, свою хату, свою землю, свою свободу – від російського окупанта.

– Ці, здавалося б, звичайні селяни показали велич і стійкість українського духу. Вони не приймали на своїй землі ворога, не проявляли до нього слабкості і толерантності. Їхнім кредом було гасло "Воля України або смерть!" У цих словах сутність української звитяги і могутності української нації, – цитує Тягнибока прес-служба "Свободи".

Натомість лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що українська влада повинна наполягати на посиленні з боку Європейського Союзу та США санкцій стосовно Росії у зв'язку з її агресією на території України.

– Путін розуміє лише мову сили, тому успішні дипломатичні перемовини з Москвою можливі тільки після застосування третього етапу фінансово-економічних санкцій, які примусять Росію відступити, – сказала Юлія Тимошенко на прес-конференції у селі Мельники Черкаської області, повідомляє її персональний сайт.

Батьківщинівка також наголосила на необхідності більш тісної координації дій між США, Євросоюзом та Україною стосовно Росії.

– Я очікую, що будуть фундаментально посилені фінансово-економічні санкції проти Російської Федерації для того, щоб зупинити окупацію Криму і зупинити терористичні акти на території східних областей України. Я очікую, що світ об'єднається задля того, щоб посилити українську армію і допоможе нам в цьому важливому завданні, і що після застосування тих чітких кроків, в тому числі США і ЄС, їх лідери проведуть досить ефективні дипломатичні переговори з Росією, – заявила Юлія Тимошенко.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version