додому Новини Черкащина У Тальному провели богослужіння з нагоди свята Петра і Павла

У Тальному провели богослужіння з нагоди свята Петра і Павла

0

У Петропавлівському храмі ПЦУ, що знаходиться у Тальному, відбулося святкове богослужіння з нагоди храмового свята первоверховних апостолів Петра і Павла. Про це повідомляє Тальнівська територіальна громада

Зазвичай пам’ять святих первоверховних апостолів Петра і Павла вшановували в Україні 12 липня за юліанським календарем. Однак після однієї із найбільших важливих подій 2023 року у релігійному світі – переходу українських церков на новоюліанський календар, дата святкування змінилась.

День святих апостолів Петра і Павла відзначають 29 червня. Це свято є важливою подією у християнському календарі.

Після зішестя Святого Духа на Святих Апостолів Петра і Павла, вони розійшлися по країнах, звертаючи до християнства тисячі людей та зцілюючи хворих. Образи цих Святих вплетені в історію нашого рідного краю.

Свято зібрало у храмі багато вірян та людей, які долучилися до богослужіння. На святкування завітали поважні гості, серед яких були митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Саме він очолив святкове богослужіння. Йому співслужили священники Тальнівського благочиння, міста Черкаси та з інших благочинь Черкаської єпархії Православної Церкви України.

Участь у святкуванні також взяли міський голова Василь СІДЬКО та депутат Черкаської обласної ради Ігор Новицький. Поважних гостей вітали короваями на вишитих рушниках. У такі дні, коли людські серця єднаються у вірі та наповнюються добром і любов’ю, світ стає кращим, доброзичливішим і світлішим.

Під час богослужіння було піднесено посилену молитву за мир в Україні та за єдність світового православ’я.

Наприкінці Літургії митрополит Іоан привітав усіх присутніх зі святом первоверховних апостолів та побажав, щоб кожен християнин зберігав і примножував християнську благодать у своїй душі апостольським подвигом і прикладом власного життя.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version