додому Новини У справі вбитого школяра вимагають чесного розслідування (ВІДЕО)

У справі вбитого школяра вимагають чесного розслідування (ВІДЕО)

0

Родичі підозрюваного у вбивстві кам’янського семикласника вимагають чесного розслідування. Вони певні, що правоохоронці знайшли цапа-відбувайла. Нагадаємо, два місяці тому у школі, що в Кам’янці, жорстоко побили семикласника Дмитра Артеменка. Хлопець помер у реанімації, але встиг сказати матері, що це справа рук старшокласників.

Під Будинком правосуддя родичі затриманого у кам’янській справі вимагають відпустити його додому. Бабуся дев’ятикласника Ігоря обурена тим, що онук 32 дні сидить в СІЗО, адже саме він з товаришем першим знайшов побитого Діму Артеменка в туалеті та покликав допомогу. Зрештою став головним підозрюваним.

Дев’ятикласник Ігор відсидів у слідчому ізоляторі понад місяць. Шість судів відмовили йому в пом’якшенні запобіжного заходу.

– Спочатку висунули по ст. 115 ч. 2 п. 2 – навмисне вбивство. Потім перекваліфікували на ст. 121 ч.2 – нанесення тяжких тілесних. З’явилась експертиза, що підтверджує те, що покійний Діма Артеменко був побитий за 2-4 години до того, як знайшов мій син, – розповідає батько підозрюваного Руслан Слабенко.

Родичі підозрюваного переконані: слідство навмисно затягують, бо знайшли цапа-відбувайла. Натомість у прокуратурі це заперечують та запевняють, що слідство ведуть активно. Проте подробиць не афішують. Натепер призначена повторна експертиза у справі.

– У матеріалах кримінального провадження наявна судово-медична експертиза із приводу причин смерті потерпілого Артеменка. Однак ця експертиза неповною мірою висвітлювала ті питання, які цікавлять слідство, – зазначив прокурор відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Черкаської області Тарас Самелюк.

Батьки підозрюваного налаштовані боротися до останнього. Першу перемогу вже здобули: Ігоря таки відпустили на час слідства під домашній арешт.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version