додому Новини Черкащина У Смілі відкрили відділення гемодіалізу (ФОТО)

У Смілі відкрили відділення гемодіалізу (ФОТО)

0

Хворі на ниркову недостатність Смілянщини та прилеглих районів отримуватимуть життєво необхідне лікування максимально близько до дому. У Смілі на базі міської лікарні ім. Т. Г. Шевченка відкрили філію відділення нефрології та діалізу Черкаської обласної лікарні. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Тут встановили 10 сучасних апаратів "Фрезеніус", систему очищення води та подбали про всі стандарти якості. У відділенні амбулаторно лікуватимуть 26 пацієнтів.

"Раніше такі пацієнти змушені були з усієї області тричі на тиждень з’їжджатися до Черкас для діалізу, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Кілька років тому ми визначили пріоритет: таку допомогу, причому якісну, хворі на ниркову недостатність повинні отримувати максимально близько до дому. І крок за кроком його втілюємо, залучаючи весь можливий ресурс, зокрема й інвесторів. Спершу ми осучаснили відділення обласної лікарні. Потому відкрили його філії в Умані, Золотоноші та Звенигородці. Тепер і у Смілі. Я дав завдання фахівцям проаналізувати нинішню потребу, оскільки, на жаль, із кожним роком маємо збільшення хворих, які потребують діаліз".

Натепер в області лікують методом гемодіалізу майже 300 пацієнтів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у смілянській лікарні запрацював черговий скринінговий центр "Здоров’я жінки".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version